Piramit Haber

Doğum günü pastasının mumlarını üflemek çok tehlikeli!

Yaşam

Doğum günü pastasının mumlarını üflemek tahmininizden daha tehlikeli!

Doğum günü pastasındaki mumları üfleyen kişinin hasta olması durumunda partideki herkesin etkilenmesi hiç uzak bir olasılık değil...

Bir dahaki sefere bir doğum günü partisine katıldığınızda, mumları üflenmiş bir pastadan yemek konusunda iki kere düşüneceksiniz. Çünkü yeni bir araştırmaya göre, mumları üflenmiş bir pastadaki bakteri oranı yüzde 1.400 artış gösterebiliyor.

Gıda sağlığı konusunda araştırma yapan bir ekip, bir grup üniversite öğrencisi ile ilginç bir deneme yapmış. Güney Karolina'daki Clemson Üniversitesi'de gerçekleştirilen çalışmada, öğrenciler doğum günü partisi düzenlemiş ama normal pasta yerine üzerine mumlar dikilmiş pasta şeklinde köpük kullanmış. Güzel bir yemek yedikten sonra mumları yakıp üflemişler.
Bir kişi mum üfledikten sonra köpüğün üzerinden örnekler alınmış ve mikroskop altında incelenmiş. Bu şekilde farklı kişilerin üflemesi sonucunda toplanan farklı örneklerden, köpük üzerindeki bakteri miktarında 14 kat artış gözlemlenmiş. Hatta bir öğrencinin örneğinde inanılmaz şekilde 120 kat daha fazla bakteri saptanmış. Bilim insanları ağız içinde normal şekilde bulunan bakterilerin aslında zararlı olmadığını hatırlatıyorlar. Fakat mumları üfleyen kişinin, gözle anlaşılmasa bile, bir şekilde hasta olma ihtimali her zaman mevcut.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.