Piramit Haber

Diğer gözünü de kaybetmek istemiyor

Yaşam

Suriye'de, Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının bombardımanı nedeniyle sol gözünü kaybeden ve sağ gözü çok az gören 12 yaşındaki Muhammed El Haccı, diğer gözünden de olma tehlikesi yaşıyor..

Anne ve babasıyla yaşadığı Suriye'nin Derkuş kentine bağlı Cisri Şugur kasabasındaki evinde, Suriye ordusuna ait savaş uçağının kasabayı bombalamasıyla yaralanan ve sol gözünü kaybeden Muhammed, diğer gözünü de kaybetme korkusu taşıyor.
Yaklaşık 20 gün önce bombardımanda yaralanarak babası tarafından Türkiye sınırına getirilen Muhammed, Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesindeki Asi Nehri'nden geçirilerek Türkiye'ye getirildi.

Sınırda 24 saat nöbet tutan güvenlik güçleri tarafından alınarak Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Muhammed, tedavi masrafları Türk hükümeti tarafından karşılanarak sağlığına kavuştu. Muhammed'in en büyük arzusu ise diğer gözünü de kaybetmemek.

Baba Abdo El Hacı, yaptığı açıklamada, Muhammed'in gözünü kaybetmesinin tek suçlusunun Beşşar Esed olduğunu söyledi.

Kendilerine bir tek Türk halkının ve Türk hükümetinin sahip çıktığını ifade eden El Haccı, şöyle konuştu:

''Suriye ordusu bizi roketlerle vurdu, uçaklarla evimizi yıktı. Sofrada yemek yerken ablamın 2 çocuğu öldü. Oğlum Muhammed de yaralandı. Oğlumun göz bebeği yerinden çıktı. Onu hemen alıp Türkiye sınırına getirdim. Orada Türk jandarması oğluma ambulans çağırdı ve hastaneye götürdü. Üzerimizde paramız yoktu. Ama Allah Türk hükümetinden razı olsun, oğlumun tüm hastane masraflarını karşıladı. Türk halkı çok yardımsever, bize bir tek Türk halkı ve Türk hükümeti sahip çıktı.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.