Piramit Haber

Cüneyt'in aklı Suriye'de kaldı

Yaşam

Cüneyt Ünal, birlikte çekim yaparken vurulduğuna tanık olduğu Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'den haber alamadığı için kurtulmanın sevincini yaşayamadığını söyledi.

Suriye'de 90 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Cağaloğlu'ndaki lokalinde, basın toplantısı düzenledi.
Ünal, Suriye'de tutulduğu süre içinde, serbest bırakılması için çaba gösteren CHP milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür ederek, şöyle devam etti: 
''Kameraman, fotomuhabiri ve muhabir arkadaşlarıma, 90 gün boyunca eşimi, ailemi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Aileme, eşime, çocuğuma kavuştum ancak aklım ve gönlüm halen Suriye'de, Bashar'la. Şu an tam olarak hayata bağlanmış değilim. Bashar, eşine ve çocuğuna kavuştuğunda benim için hayat başlayacak.''

Gazze'ye gitmek isterdim ama eşim istemiyor

''Yine Suriye'ye gitmek ve orada görev yapmak ister misiniz?'' sorusu üzerine Cüneyt Ünal, gülümseyerek ''Elbette'' cevabını verdi. Ünal, ''Ben şu anda Gazze'ye gitmek istediğimi söyledim. Eşim göndermek istemediğini söylüyor. 2.5 yıl orada bulundum. Gazze ve Libya savaşını gördüm''
dedi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.