Piramit Haber

'Çöl Karting' asfalt ağlatıyor

Yaşam

SAKARYA - Sakarya'da 22 yaşındaki demir doğrama ustası Barış Çöl, atölyesinde saatte 100 kilometre hızla gidebilen karting aracı yaptı.Üretimini 2 günde gerçekleştirdiği ve ''Çöl Karting'' adını verdiği...

SAKARYA -

Sakarya'da 22 yaşındaki demir doğrama ustası Barış Çöl, atölyesinde saatte 100 kilometre hızla gidebilen karting aracı yaptı.

Üretimini 2 günde gerçekleştirdiği ve ''Çöl Karting'' adını verdiği aracın yapımında 2 bin liralık malzeme kullanan Çöl,küçükken arkadaşlarıyla kartinge gittiğini ve daha sonra böyle bir aracı yapma kararı aldığını söyledi.

Aracını atölyesinde hiç kimseden yardım almadan ve 2 gün süren çalışmanın ardından yaptığını anlatan Çöl, ''Yapımına ilk olarak şasiden başladım ve şasisini profilden yaptım. Debriyajını, frenini Grandbetting ve gazını ayarladıktan sonra 125'lik binek motoru yerleştirdim. Tekerleklerini ise scotter tekerleklerinden yaptım. Direksiyon da traktör direksiyonu. Daha sonra iş yerindeki koltukları monte ettim ve marşa bastım, çalıştı. Araç, 5 vites. Geri vitesi yapamadım, hep ileriye gidiyoruz'' dedi. 

Çöl, aracını, sanayi içinde parça getirip götürmede ve eğlence amaçlı olarak kullandığını, bazı zamanlarda da babası ve kardeşinin kullandığını belirtti.
Aracının iki kişilik olduğunu ve gezmek isteyenleri de yanına alarak gezdirdiğini dile getiren Çöl, ''Aracım saatte 100 kilometre yapıyor. Hedefim bu aracımı görünüşlü Formula arabası gibi yapmak. İnşallah olur'' diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.