Piramit Haber

Çocuklar çaresiz, annenin gözü yaşlı

Yaşam

Suriye'deki iç savaştan kaçarken 3. çocuğunu harabe bir evde dünyaya getiren Satuf, patlayan bombaların arasından geçerek çileli bir yolculuğun ardından çocuklarıyla Türkiye'ye sığındı..

Konya'da Karatay Belediyesi Şefkat Evleri'nde çocukları Amal (5), Gudran (3) ve iki aylık Şerhabil ile kalan 20 yaşındaki Suriyeli Hanadi Satuf, acı dolu yaşamını anlattı.
Günlerce aç kalmasına rağmen yaradanın hikmetiyle sütünün kesilmediğini dile getiren Satuf, iç savaşın ortasında kalan çaresiz çocukların günlerce aç uyuduğuna şahit olduğuna dikkati çekti.

Kendisini büyüten babaannesi Fatma'yı iç savaşta kaybettiğini, cesedinin de paramparça olduğunu aktaran Satuf, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kocam, oğlumu sadece 5 dakika gördü. Geldiğinde oğlumuzun kulağına ezan okudu. Oğlumuza iç savaşta hayatını kaybeden arkadaşının adı olan 'Şerhabil' ismini verdi. Ülkemizin geleceği için muhaliflere katıldı. Biz birkaç gün oldu buraya geleli ve ilk defa çocuklarımla rahat uyuduk. Aklım hep kocamda ve oradaki insanlarda... Ülkemizde çok büyük bir dram yaşanıyor. Son zamanlarda yaşadığım kötü günler, bana yetim ve öksüz büyümemden daha acı verdi. Çünkü ülkemizde çocuklar soğukta aç uyuyor. Barınacak yer arıyorlar. Kendilerini kucaklayacak ve duygusal paylaşımlarına ortak olacak kimseleri yok. Ülkemizde insanlık dışı olaylar yaşanıyor. Katlediliyoruz, kıyılıyoruz.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.