Piramit Haber

Çocuk sevincini Türkiye'de yaşadılar

Yaşam

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçan Suriyeli ailelerin yaklaşık 2 bin 500 bebeği Türkiye'de dünyaya geldi..

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, yaklaşık 2 yıl önce ülkelerinde başlayan olayların ardından Türkiye'ye sığınmaya başlayan Suriyelilerin sayısı 180 bini geçti.
Türkiye'nin farklı kentlerinde kurulan çadır ve konteyner kentlerde kalan sığınmacıların başta barınma olmak üzere gıda, sağlık ve eğitim gibi her türlü insani ihtiyaçları karşılanıyor. Aradan geçen sürede, sığınmacıların barındıkları çadır ve konteyner kentlerdeki sahra hastaneleri ve devlet hastanelerinde, 2 bin 500 civarında Suriyeli bebek dünyaya geldi. 

Yetkililer, gözlerini Türkiye'de açan Suriyeli bebeklere ve ailelerine her türlü desteği sağlıyor. Olayların etkisiyle sakat veya özürlü doğan bebekler ise tedavi için Ankara ve İstanbul'daki donanımlı hastanelere yönlendiriliyor.
Bu süreçte ailelerin sağlık harcamaları da karşılanıyor.

İsimler: ''Recep, Tayyip, Erdoğan''


Sığınmacılar, Türk halkına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a olan sevgilerini, çocuklarına verdikleri isimlerle gösterdi. Bebeklere genellikle ''Recep, Tayyip, Erdoğan'' ya da ''Emine'' gibi isimler verildi.

Suriyeli anne Merve Ahmed, yaklaşık bir ay önce dünyaya getirdiği bebeğine sahra hastanesinde her türlü hizmetin verildiğini söyledi.

Doktorların bebeğinin ve kendisinin sağlığıyla yakından ilgilendiğini anlatan Merve Ahmed, ''Komşu ülkede bizlere bu kadar değer verilmesi gerçekten çok önemli. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.