Piramit Haber

Burası Turistlerin en memnun ayrıldığı şehir!

Yaşam

Tokyo, TripAdvisor tarafından yapılan ve 54 binden fazla gezginin katıldığı bir ankette New York ve Barcelona'yı geride bırakarak turistlerin en iyi tecrübelerini yaşadıklarını söylediği şehir oldu.

Tokyo, ankette yer alan 16 bölümün 13'ünde ilk 10'da yer almayı başardı. 'Yardımsever yerel halk', ' en iyi taksi hizmeti' ve 'en temiz sokaklar' kategorilerinin de aralarında bulunduğu beş kategoride bir numara oldu.

Japon hükümeti 2020 itibariyle yılda 20 milyon yabancı turist, 2030 itibariyle ise yılda 30 milyon yabacı turist çekmeyi planlıyor. Japonya ilk kez 2013 yılında yılda 10 milyondan fazla yabancı turist çekmeyi başarmıştı.

Food and Wine dergisi de geçtiğimiz ay ABD'li turistler için Tokyo'nun Paris'ten daha iyi bir şehir olduğunu belirtmişti. Yapılan son ankette Tokyo 'en iyi restoran' kategorisinde Cape Town ve New York'un ardından üçüncü olmuş ve Paris'i geride bırakmıştı.
39 ülkede faaliyet gösteren TripAdvisor, 37 popüler şehri seçerek kullanıcılarından seyahat tecrübelerini 0 ila 10 arasında bir puan vererek değerlendirmelerini istedi.

TripAdvisor Tokyo sözcüsü yaptığı açıklamada katılımcıların kendi ülkelerine oy veremediğini söyledi. Anket, daha önce sitede yorumu yayınlanan kullanıcılara gönderildi.

Tokyo en düşük puanı ise 7.02 ile 'ödenen paranın karşılığı' kategorisinde aldı ve yirminci oldu.

Ankette yer alan 37 şehir arasında en son sırada ise 7.13 puan ile Mumbai yer aldı. Dominik Cumhuriyeti-Punta Cana 7.32 puan, Moskova ise 7.55 puan aldı.

Navarra Üniversitesi IESE İşletme Okulu da geçtiğimiz ay yayınladığı ankette yönetim, teknoloji, kamu yönetimi ve şehir planlama gibi elli göstergenin yer aldığı bir çalışmaya göre Tokyo'yu dünyanın 'en akıllı' şehri seçmişti.

Ankette ikinci ve üçüncü sırada ise sırasıyla Londra ve New York yer almıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.