Piramit Haber

Buenos Aires'te Berkin Elvan' ı andı

Yaşam

Dün toprağa verilen Berkin Elvan için Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde eylemler düzenlendi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires bir grup, Türkiye Büyükelçiliği önünde toplandı. Fransa'nın başkenti Paris'te Türk Büyükelçiliği önündeki eyleme polis müdahale etti. Almanya'nın başkenti Berlin'de de elvan için işçi dernekleri yürüdü.
İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başından gaz bombası fişeği ile yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Türkiye'den binlerce kilometre uzakta, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te de eylem vardı. 

Buenos Aires Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanan Türkiyeli ve Arjantinli grup, beraberlerinde getirdikleri Elvan'ın fotoğrafları ile birlikte "Çocuk katili Erdoğan", "Hükümet istifa" yazılı dövizleri elçilik duvarına astı. "Berkin Elvan ölümsüzdür" ve "Katil Erdoğan" sloganları atan grup, Berkin'in anısına mum yaktılar. 

Elçiliğin çağırısı üzerine olay yerine gelen Arjantin polisi herhangi bir müdahalede bulunmadı. Daha sonra göstericiler Berkin Elvan resimlerini ve dövizlerini bırakarak olaysız bir şekilde eylemlerine son verdiler. 

Paris'teki Berkin Elvan eylemine polis müdahalesi 
Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz bombası fişeği ile yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan için Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) Paris Türk Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Yolu trafiğe kapatmamak kaydı ile eylem yapabilecekleri belirtilen gruba polis, biber gazı ve copla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında bazı eylemcilerin gazdan etkilendiği görüldü. Müdahalenin ardından devam eden eylemde okunan bildiride, “Berkin Elvan, Gezi'de hayatlarını kaybeden diğerleriyle birlikte biz Aleviler, ilericiler, devrimciler ve demokratlar için direnmenin adı oldu. Berkin ağabeylerinin yanında, sen rahat uyu. Senin gülen cemalin hep yolumuza ışık olacak" denildi. 

Köln'de iki bin kişi yürüdü

İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başından gaz bombası fişeği ile yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Almanya'nın Köln kentinde, yürüyüş düzenlendi. Wiener Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi daha sonra Keup Caddesi'ne yürüdü. Berkin Elvan'ın fotoğraflarıyla yürüyen grup sık sık, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Her yer Berkin, her yer direniş", "Katil devlet hesap verecek", "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları attı. 

"Berkin'in yiyemediği ekmeği Bilal'e yedirmeyiz", "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Berkin Elvan'ı devlet katletti, hesap sorulacak" yazılı pankartlarla yürüyen grup, yürüyüşün ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.