Piramit Haber

Binalarda su yalıtımı yok

Yaşam

BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Karahan, Türkiye'de binaların yüzde 90'ında su yalıtımı yapılmadığını, bu nedenle binaların deprem riski taşıdığını söyledi.

TRABZON - Tuğba Yardımcı Mısır 

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de su yalıtımı konusunun henüz binalarda zorunlu standart haline getirilmediğini belirterek, ''Bu nedenle Yapı Denetimi Kanunu'na su yalıtımının zorunluluk olarak eklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Depreme karşı binaların en önemli koruyucu kalkanı olan su yalıtımı, binaları korozyondan yani paslanmaktan koruyor'' dedi.

Paslanmanın, deprem karşısında binaları savunmasız bıraktığını ifade eden Karahan, ''Bu nedenle su yalıtımının binalarda zorunluluk olmasının toplumumuz için atılacak önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm sürecinin de bu açıdan önemli bir fırsat olacağına inanıyoruz. Yıkılan binaların yenileri inşa edilirken su yalıtımı yapılırsa bu binalar daha uzun ömürlü ve dayanıklı olacaktır'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.