Piramit Haber

Başkent sokakları onlara emanet

Yaşam

Ankara'da temizlik işçisi 146 kadın, gün ağarmadan sokaklara çıkıyor, başkenti daha temiz, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için gün boyu temizlik yapıyor.

Çankaya Belediyesi'nin kadın temizlik işçileri, doğuştan gelen duyarlılıklarıyla sokakları karış karış temizleyip, vatandaşın takdirini kazanıyor.
Başkentte 146 kadın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de her sabah olduğu gibi gün ağarmadan sokaklara çıkacak, bir elinde süpürge diğerinde faraş günün geride bıraktıklarını ortadan kaldırmaya çalışacak.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yaptığı açıklamada, ''Kaldırımdan süpürgenin girmediği bir yere eğilip, çöpü, evindeki hassasiyetiyle alan kadınları, kızlarımızı görünce çok mutlu oluyorum''
dedi. 
İki çocuk annesi, lise mezunu 38 yaşındaki Satı Gül, 4 yıl önce bu temizlik işine başlarken tereddütler yaşadığını, ilk zamanlarda eşinin destek vermediğini, daha sonra en büyük destekçisinin eşi olduğunu anlattı.

Gül, ''Kızımın okulu burada, arkadaşları öğretmenleriyle hepsiyle karşılaşıyorum. Bir gün öğretmeniyle karşılaştım yanıma geldi. Ben terliydim çekindim ama görüşmek istedi ve teşekkür etti. 'Böyle bir anne, böyle bir çocuk yetiştirmiş' dedi. Olumsuz hiçbir tepki almadım bugüne kadar''
diye konuştu. 

İlköğretim mezunu 44 yaşındaki Hanzade Akçay da çalıştığı şirketin iflas etmesinin ardından bir gün radyoda temizlik elemanı kadınlar arandığını duyduğunu ve işe başladığını söyledi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.