Piramit Haber

Ayılar sayılacak

Yaşam

KTÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü tarafından, ülke genelinde ayı popülasyonun yoğun olduğu bölgelerde çalışma yapılarak, sayı belirlenmeye çalışılacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü tarafından, ülke genelinde ayı popülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde çalışma yapılarak, sayı belirlenmeye çalışılacak.
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya, yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü ile geçen yıl ayılar üzerine envanter çalışması yaptıklarını belirtti.

Bölgede ayıların yoğun olduğu Artvin'in Şavşat ilçesinde sayım yaptıklarını dile getiren Başkaya, artık çalışmalarını Karadeniz Bölgesi'nde ayıların yoğun yaşadığı diğer alanlarda sürdüreceklerini söyledi.

Prof. Dr. Başkaya, "Türkiye'nin diğer bölgelerindeki ayı popülasyonları hakkında yeterli bilgi bulunmuyor. Bunun için de Karadeniz Bölgesi'nden sonra diğer bölgelerde de çalışma yapılmalı. Uzun ve yorucu bir çalışma sonucunda Türkiye'deki ayı sayısı belli olacak"
dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.