Piramit Haber

Anne ve babanın işi zor

Yaşam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, ''Bugünün annesi, babası geçmişten çok daha zor şartlarda annelik, babalık yapmak zorunda'' dedi...

İSTANBUL
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle düzenlenen ''Türkiye'de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler'' konulu panelin açılışında konuştu.

Bakan Şahin, ''İnanıyorum ki bugünün annesi, babası geçmişten çok daha zor şartlarda annelik, babalık yapmak zorunda. Ailenin koruyucu etkisi, eskisine göre çok daha zayıflamış durumda. Bilgi ve teknoloji çağında yaşarken, oturma odamızda bütün dünyanın negatif ve pozitif etkilerini yaşıyoruz. Bu nedenle anne ve babanın süreci iyi bilmesi ve yönetmesi gerekiyor'' diye konuştu.

''Baba racon kesmişsin...'' 

Milletvekili olarak 2002 yılında Ankara'ya geldiğinde oğlunun ilkokula gittiğini dile getiren Şahin, bazı yoğun günlerde çocuklarını 10-15 gün göremediğini kaydederek, yaşadığı bir anekdotu şöyle anlattı: 

''3-4 yıl önce, Meclis çok geçe kadar çalışıyordu, ben gittiğimde çocuklar uyumuş oluyordu. 10 gün çok düzensiz bir süreç yaşadık. Bir gece saat 02.30-03.00 civarında eve sessizce girdiğimde baktım oğlum karşımda duruyor. Beni beklediğini görünce 'Ne oldu oğlum? Baban nerede?' dedim. 'Babam geldi. Bu saatte anne gelir mi?' dedi. Anne ve baba rollerinin evde nasıl değiştiğini, net bir şekilde gösteriyor. Allah'tan eşim, hem gönül hem dava adamıdır, oğlumdan gelen bu tsunamilere karşı ilişkimiz bozulmadan devam etmeyi başardı. 

Bir gün de oğlum, 'Baba racon kesmişsin' diye geldi. Davetiyenin üzerinde 'İzzet Şahin ve eşi' yazıyormuş. Oğlum, 'İlk kez Fatma Şahin ve eşi yazmıyor, baba adını yazdırmışsın' dedi.'' 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.