Piramit Haber

Anadolu arabalarının 2600 yıllık yolculuğu   

Yaşam

Türkiye'nin alanındaki ilk ve tek müzesi olan ''Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'', 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlıyor.



BURSA - Haluk Yüksel 

Türkiye'nin alanındaki ilk ve tek müzesi olan, M.Ö 6. yüzyılda Balıkesir-Üçpınar tümülüsünde bulunan at arabasından, günümüz çağdaş ulaşım araçlarına kadar Anadolu arabalarının bu topraklardaki öyküsünü gözler önüne seren ''Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'', 10 yıldır ziyaretçilerini ağırlıyor

Müzede, motorlu araç olarak ziyaretçilerin karşısına Tofaş tarafından ilk üretilen araç olan 1971 model Murat 124 çıkıyor. Yakın geçmişe dönük nostalji yaşatan bu bölüm, hemen herkesin bir zamanlar ya dedesinin ya babasının ya da kendisinin bir ''Hacı Murat''ı olduğunu hatırlatıyor ve en çok ilgiyi de bu araba görüyor. Aynı bölümde, yine Tofaş'ın üretti ilk ''Murat 131'' göze çarpıyor. 

Müzede ayrıca, Tofaş'ın ürettiği 1 milyonuncu araç olan 1994 model ''Tempra'' ve 2 milyonuncu araç olan 2004 model ''Palio Go'' ile son üretilen ''Uno'' ve son ''Tipo'' sergileniyor.

''Emme basma'' sistemiyle çalışan ve insanlar tarafından çekilen bir de itfaiye aracının sergilendiği müzenin, kurulduğu 2002 yılından günümüze 7'den 70'e 399 bin 401 ziyaretçiyi, otoparkı dahil, ücretsiz ağırladığı bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.