Piramit Haber

Ağlayan çocuğa istediğini vermeyin

Yaşam

Siz de çocuğunuz her ağladığında istediğini yapan anne-babalardansanız bu haber sizin için...

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide ebeveynlerle bir araya gelen Pedagog Gözde Erdoğan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklarda uyku düzeni, yemek alışkanlığı ve öfke kontrolü üzerine önemli bilgiler verdi.

Öfke nöbeti geçiren çocuk karşısında tepkisiz kalınması gerektiğini belirten Erdoğan, sabırlı olmanın ve o anı yok saymanın gerekliliğini vurguladı.

Anne ve baba tek güven kaynağıdır Çocukların hayatında anne ve babalarının ilk sırada yer aldığını söyleyen Pedagog Gözde Erdoğan, "Çocuklar, tek güven kaynağını ebeveynleri olarak görür. Onların hayatında anne ve baba ile birlikte beslenme ve uyku alışkanlığı ilk sıralarda geliyor. Çocuğun hayatında, beslenme, uyku, tuvalet, öfke, içe kapanma, hiperaktivite sorunları savunma mekanizmasıdır. Savunma mekanizmaları size yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu gösterir” şeklinde konuştu.


Çocuklar fark edilmek istiyor
Ebeveynlerin çocuklarına seslerini yükseltmesinin yanlış olduğunu dile getiren Pedagog Erdoğan, "Çocuk yetersiz, eksik ve bilgisiz olan kişidir. Anne-baba olarak sizler, çözüm üretecek olansınız. Çocuğu suçladığımızda, onu bastırıyoruz. Ses tonumuzu yükseltiyoruz. Ama bu davranışlarla çocuktan sağlıklı bir değişim bekleyemeyiz. Çocuklar, fark edilmek için düz duvara tırmanıyor, öfke nöbetleri geçiriyor. Sorumluluk sizde, suçlu aramayın” ifadelerini kullandı.

Öfkeli çocukların karşında sakin kalın Öfke nöbeti geçiren çocuklar için yapılması gerekenlere yönelik tüyolar veren Erdoğan,"Öfke nöbeti geçiren çocuk karşısında tepkisiz kalın, öfkelenmeyin. Sabredin, o an donmuş gibi bekleyin. Sakinleştiğinde hayat kaldığı yerden keyifle devam etmeli. O anı hatırlatan hiçbir konuşma yapmayın. Yemek yemeyen, uyumayan, ders çalışmayan çocuklar için yapabileceğimiz şey uygun ortam hazırlamak. Önce ona kendimiz örnek olmalıyız. Baskı yapmak yanlış. Yanında olun ama ne yapacağını ona bırakın. Sosyalleşmesine izin verin” açıklamasında bulundu.

Tutarsız davranırsanız, güvenini kaybedersiniz Çocuklara karşı tutarlı davranılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Anne-babaların en büyük hatası, öfkelenen çocuklara hoşgörülü davranarak sabredip, bir anda yeter diye bağırmaları. Çocuğunuz o andan sonra size güvenmez. Dengeli olun. Çocuğun anneyle ilişkisine baba, babayla ilişkisine anne karışmasın” diye konuştu.

"Ağlayan çocuğa istediği şeyi vermeyin”
"Ağlayan bir bebeğe meme vermek yanlış bilgidir, çöpe atın” diyen Pedagog Gözde Erdoğan, "Memeyi ağzına vererek, çocuğunuzu susturuyorsunuz, öfkesini bastırıyorsunuz. Önce onu sakinleştirmelisiniz. Bir süre sonra çocuk, her istediğini yaptırmaya başlıyor. Ağladığında hayata karşı istediğini vermeyin” diyerek anne-babaları uyardı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.