Piramit Haber

Ağız kokusunu önlemek için bunları yapın!

Yaşam

Bazı insanların baş edemediği en büyük sorunlardan bir tanesidir ağız kokusu. Ne yaparlarsa yapsınlar bu kokuyu gideremeyebilirler veya tekrarlanmasına engel olamazlar.

 Bu kişilerin bazı konularda özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Böylece ağız kokusunun sürekli oluşmasına engel olabilirler. Peki ağız kokusunu engellemek için nelere dikkat etmek gerekir.

Lokmaları çok çiğneyin

Yemek yerken lokmalarımızı güzelce çiğnemeliyiz. Böyle yaparak ağzımızın daha fazla tükürük salgılamasını ve yediğimiz yiyeceklerin neredeyse tamamının midemize gitmesini sağlamış olacağız. Aksi taktirde dişler arasında kalan besinler ağız kokusu yapmaya sebebiyet verir.

Tarçın tüketin

Yaptığınız veya yediğiniz yemeklerin tadını bozmuyorsa tarçın kullanmaktan çekinmeyin. Tarçın da tıpkı tükürük gibi mikropları yok etmeye yarar.

Dişlerinize ve diş etlerinize iyi bakın

Ağzımızda bulunan iltihap ve çürükler ağızda bakteri çoğalmasına ve bu sebepten ağzımızın kokmasına sebep olur. Düzenli olarak diş hekimine kontrole gitmekte de fayda vardır.

Uyurken burnunuz tıkalı olmasın

Tıkalı bir burunla uyumak geceleri ağzımız açık olarak uyumamıza neden olur. Bu sayede ağzımız kuruyarak içerisinde bakteri oluşmasına ve daha kolay üremelerine sebep olur. Aynı zamanda salgıladığımız tükürüğün de azalmasına sebep olur.

Şekeri azaltın


Tükettiğimiz hazır yiyeceklerde bol miktarda şeker bulunur ve bunlar bakteri oluşumunu hızlandırır. Aynı zamanda dişlerin çürümesine sebep olur ve ağız sağlığımızı bozar. Bu yüzden şekerden ve yüksek miktarda şeker içeren hazır gıdalardan uzak durun.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.