Piramit Haber

66 yıldır sema yapıyor

Yaşam

Sivas'ta, Mevlana hayranı babasından öğrendiği semayı 9 yaşından bu yana 66 yıldır aralıksız icra eden Şemsi Yılmaz Susamış, son nefesine kadar sema yapmak istiyor.

SİVAS - Önder Felek 

Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Şemsi Yılmaz Susamış, 1947 yılından bu yana 66 yıldır aralıksız sema yaptığını, 51 yıl Şeb-i Arus törenlerine iştirak ettiğini, 14 yıldır da postnişin olduğunu aktararak, ''1954 yılında Konya'da Şeb-i Arus törenleri başladı. 5 arkadaş babamın başkanlığında Şeb-i Arus'a katıldık. 1954'ten 2004 yılına kadar devam ettim. Daha sonra emekli oldum ve Sivas'a dönüş yaptım. Sivas'ta da semayı devam ettirmek istedim. 'Dernek kuracağım ve talebe yetiştireceğim' dedim. Bu şekilde 2006'da derneğimizi kurduk, gençlere semayı öğretiyoruz'' diye konuştu.

Kendisi gibi oğlu, 4 torunu ve çok sayıda yakın akrabasının da sema yaptığını dile getiren Susamış, ''Allah kısmet ederse bu ten bizde olduğu, bu nefes bizde devam ettiği müddetçe semayı son nefesimize kadar devam ettirmek görevimiz. Her şeyimiz bununla yoğrulmuştur. Bunu bırakmamız mümkün değil, son nefesimize kadar devam ettireceğiz'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.