Piramit Haber

33 tırlık ilk konvoy yola çıkıyor

Yaşam

Suriyeli sivil halka yardım için başlatılan ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında ilk konvoy yarın yola çıkıyor.

İSTANBUL

İHH İnsani Yardım Vakfı, ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek bir battaniye'' kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 850 ton unu, 33 tırlık bir konvoy ile yola çıkarıyor.

300 kadar sivil toplum kuruluşu, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlediği ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası çerçevesinde yardımlar yapılmaya devam ediyor.

Kampanya kapsamında, yarın ilk konvoy yola çıkacak. 

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, kendi topraklarında mülteci konumuna düşen, ''bir ekmek'', ''bir battaniye''ye muhtaç Suriyeli sivil halk için, bugün Büyükçekmece'de bir fabrikadan aldığı un, tırlara yüklendi. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla, fırın önlerinde, soğuk ve yağmur altında, ekmek kuyruğunda bekleyen Suriyeli siviller için tam 850 ton un alındı.

33 tıra yüklenen un, yarın saat 11.00'de STK temsilcilerinin katılacağı törenle Mahmutbey'den Suriye'ye uğurlanacak.

Suriyeli mağdurlara ekmek olacak unu taşıyan tırların, cumartesi günü Türkiye–Suriye sınırında olması planlanıyor. Sınıra ulaşan yardımlar, Halep, Hama, Humus, Şam kırsalı, Lazkiye gibi bölgelerde sıkıntı yaşayan Suriye halkına dağıtılacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.