Piramit Haber

150 Bin Kişi Yurtdışında !

Yaşam

Ramazan bayramında tatilcilerin gözdesi yurtdışı turlar. Bu bayram yaklaşık 150 bin kişi paket turlarla yurtdışına çıkacak.Tatilciler Balkanlar, Orta Avrupa ve İtalya gibi bölgelere uçak, otel ve rehberlik dahil 1000 liraya gidebiliyor.

Bayramın yaklaşmasıyla tatil hareketliliği de başladı. Memleketlerine giderek bayram ziyareti yapmak isteyenler bütün otobüs, uçak ve feribot biletlerini şimdiden tüketirken, tatilciler de paket turlara büyük ilgi gösteriyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda 120 bin kişi paket tur satın alarak yurtdışına giderken, rakam bu yıl 150 bine yükselecek.
Yüzde 90’ı satıldı

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, bayramın yazın ortasına denk gelmesi nedeniyle turların erkenden talep görmeye başladığını söyledi. Vatandaşın bayram tatilini yaz tatiliyle birleştirdiğine dikkat çeken Ali Onaran, “Rezervasyonlar erken yapıldığı için şu an turların yüzde 90’ı satıldı.

Ağırlıklı olarak haftalık ya da 3 gece 4 günlük turlar ilgi gördü” dedi. Yurtiçinde Alanya, Antalya, Çeşme ve Bodrum gibi güney illerinin tercih edildiğini kaydeden Onaran, yurtdışında ise İtalya, İspanya ve Balkan ülkelerine rağbet olduğunu ifade etti. Ali Onaran, “Balkanlara ilgi yüzde 30 civarında artış gösterdi. Almanya turlarımıza da ilgi geçen yıla göre iki kat arttı” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.