Piramit Haber

Yayladağına yine top mermisi düştü

Türkiye

HATAYİdlip kentine bağlı Harapjoz köyünde yoğun bir şekilde çatışmalar yaşanırken atılan bir havan topu mermisi Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü kırsal alanına düştü. Bunun üzerine Türkiye'nin sınırdaki askeri...

HATAY

İdlip kentine bağlı Harapjoz köyünde yoğun bir şekilde çatışmalar yaşanırken atılan bir havan topu mermisi Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü kırsal alanına düştü. 

Bunun üzerine Türkiye'nin sınırdaki askeri birliklerinden anında karşı atış yapıldı.

Çatışmaların yoğun şekilde devam ettiği, silah ve patlama seslerinin duyulduğu Harapjoz köyü tarafından dumanların da yükseldiği görüldü.

Suriye bölgesinden atılan havan topu mermisinin biri dün Yayladağı ilçesindeki kırsal alana düşmüştü. Önceki gün de atılan bir havan topu mermisi Altınözü ilçesine Marsbahis bağlı Hacıpaşa beldesi Sarıbük mezraası yakınındaki fidanlığa düşmüştü. Türkiye'nin sınırdaki askeri birlikleri de anında ''karşı atış'' yapmıştı.

Vatandaşa açık alanda durmayın uyarısı
Televizyon kanallarının canlı yayın araçlarının bulunduğu alana doğru gelen kurşunlar nedeniyle, bazı gazetecilerin korunmak için yere yattığı gözlendi. Bölgede görevli AA muhabirinin yanından da mermi geçti.

Güveççi köyünde vatandaşlar, camiden yapılan anonslarla evlerinin balkonlarına çıkmamaları ve açık alanlarda durmamaları konusunda uyarıldı.

Hatay Valiliği'nden açıklama
Hatay Valiliği, Suriye tarafından atılan havan topu mermisiyle ilgili ''Top mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince sınır hattının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafındaki Suriyeli muhalif gruplara atıldığı değerlendirilmektedir. Güveççi Hudut Karakolu'nda bulunan 81 mm'lik havan ile 4 atım yapılarak misliyle karşılık verilmiştir'' açıklamasında bulundu.

Açıklamada, top mermisinin düştüğü yerin en yakın yerleşim yeri olan Güveççi köyüne yaklaşık 700 metre, Güveççi Hudut Karakolu'na ise yaklaşık 300 metre mesafede olduğu ifade edildi.

Akar: Bölgeye psikososyal destek verilecek
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Akçakale'ye top mermisinin düşmesinin ardından hakim olan korkuyu yenmek için bölgeye psikososyal destek için personel göndereceklerini bildirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.