Piramit Haber

"Yaralı İsrail askerlerine yardım ettim"

Türkiye

Mavi Marmara saldırısında eşini kaybeden Çiğdem topçu, "Gemideki yaralılara hep yardım ettik, hatta eşimi kaybettikten sonra dahi yaralı İsrail askerlerine yardım ettim" dedi.

İSTANBUL

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde müşteki ve mağdurların ifadesi alındı.

Saldırıda hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, verdiği ifadede, gemi İsrail askerleri tarafından teslim alındıktan sonra eşinin vurulduğunu belirterek, "Gemideki yaralılara hep yardım ettik, hatta eşimi kaybettikten sonra dahi yaralı İsrail askerlerine yardım ettim" dedi. 

Topçuoğlu, eşinin üzerine bayrak örtüğünü, bu sırada İsrail askerinin bayrağa bastığını anlatarak, "Onu almak için çekince, dipçikle kafama vurdular. Limanda koluma girmek istediler müsaade etmedim. Eşimin katilleriyle kol kola girmem dedim" diye konuştu. 

Gemide saatlerce yardım istediklerini ancak yardım çağrılarının karşılıksız kaldığını belirten Topçuoğlu, hakime hitaben, "Biz o gemiden inmedik aslında, şu an bu mahkeme Mavi Marmara, siz de bu geminin kaptasınız" ifadelerini kullandı. 

"İstesem hepsini vurabilirdim"

Müştekilerden Zeki Kaya da gemide bulunma amaçlarının Filistinli mazlumlara yardım götürmek olduğunu anlatarak, "Askerliğimi komando olarak yaptım, eğer isteseydim askerlerden aldığım silahlarla onları vurabilir, helikopteri dahi düşürebilirdim. Ama yapmadım çünkü biz orada Gazze'ye yardım götürmek ve bebeklere mama ulaştırmak için bulunuyorduk" dedi. 

Müştekilerden gazeteci Kemal Gümüş ise saldırıda İsrail askerlerinin hedef gözetmeksizin herkese ateş açtığını, teslim oldukları halde ateşe devam ettiklerini söyledi. 

"İsrail askerleri barbar ve çapulcu"

Askerlerin sürekli hakaret içeren ifadeler kullandığını ifade eden Gümüş, dünyanın birçok yerinde görev yaptığını ancak bu kadar "barbar" ve "çapulcu" asker görmediğini belirtti. 
Müştekilerden Mehmet Ali Zeybek de İsrail askerlerinin gemiye kendilerini öldürmeye geldiğini dile getirerek, rastgele yaylım ateşi açtıklarını bildirdi. 

"Kızımı hatırlayamadım"

Saldırıda vücudunun 9 farklı yerine kurşun isabet ettiğini aktaran Zeybek, "Vücudumdan canlı canlı kerpeten gibi bir aletle narkozsuz kurşun çıkarttılar. Beş gün hastanede kaldım. Ankara'ya geldiğimde, ağabeyim telefona kızımı verdiğinde kızımı hatırlayamadım" diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.