Piramit Haber

Uyuşturucu kaçakçılarının rotası değişti

Türkiye

İçişleri Bakanı Şahin, BM 2011 Dünya Uyuşturucu Raporu'nda, Türk polisinin başarılı operasyonları neticesinde, suç örgütlerinin rota değişikliğine gitmek zorunda kaldığını belirtti.

ROMA

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol'ün 81. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadeledeki başarısının, uluslararası kuruluşlar ve diğer ülkelerin raporlarında geniş bir şekilde aldığını belirterek, ''BM 2011 Dünya Uyuşturucu Raporu'nda, ülkemizde gerçekleştirilen yakalamaların, Balkan rotasını kaçakçılar için riskli bir konuma getirdiği belirtilmiştir. İngiltere'nin SOCA (Serious Organized Crime Agency) ajansı, Türk polisinin başarılı operasyonları neticesinde uyuşturucu piyasasındaki önemli grupların adalete teslim edildiği, suç örgütlerinin rota değişikliğine gitmek zorunda bıraktığı vurgulanmıştır'' ifadesini kullandı.

Bakan Şahin, BM 2011 Dünya Uyuşturucu Raporu'na göre, Türkiye'nin 2009 yılında eroin yakalamalarında 16,4 ton ile dünya ikincisi olduğuna dikkati çekerek, 2011 yılında bu verinin 27 Avrupa Birliği ülkesinin de 2 katı olduğu bilgisini genel kurul ile paylaştı.

''İade taleplerinin kabul edilme oranını manidar buluyoruz''

Bakan Şahin, ''Son 20 yıl içerisinde kırmızı bülten ile uluslararası seviyede aranan teröristlere ait 399 adet iade talebimizin ancak 33'ünün kabul edilmesini manidar buluyoruz'' dedi.

''Organize suç faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin terör örgütleri için önemli bir mali kaynak oluşturduğunu bilmekteyiz'' diyen Şahin, Türkiye'nin terör örgütlerinin başta uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı olmak üzere örgütlü suçlardan elde ettiği gelirleri yakından takip ettiğini bildirdi.

''Uyuşturucu teröre finansman kaynağı''

Şahin, yakalanan terör örgütü mensuplarının ve uyuşturucu kaçakçılarından elde edilen delillerin terör örgütlerinin uyuşturucudan finansman sağladığını açıkça ortaya koyduğunu belirterek, ''Yapılan çalışmalarda özellikle PKK/KCK terör örgütünün sadece uyuşturucu kaçakçılığı ile değil uyuşturucu ticaretinin tüm aşamaları olan kaçakçılardan komisyon alınması, Avrupa genelinde uyuşturucu dağıtımını organize etmesi, para aklanması gibi faaliyetlerde etkin olduğu tespit edilmiştir'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.