Piramit Haber

Umut’un ismi öldüğü parkta yaşayacak

Türkiye

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, annesi ve kardeşiyle gittiği parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın ismi, can verdiği parkta yaşayacak. Anne Gülhan Ceylan ve baba Ufuk Ceylan,...

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, annesi ve kardeşiyle gittiği parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın ismi, can verdiği parkta yaşayacak. Anne Gülhan Ceylan ve baba Ufuk Ceylan, söz konusu parkın yanında 40’ı çıkan oğulları Umut için lokma döktürdü.

Oğlunu öldüren kişinin hâlâ bulunamadığını söyleyen anne Ceylan, yetkilileri bireysel silahlanmaya karşı önlem almaya çağırdı. 40 gün de geçse, 40 yıl da geçse içindeki acının devam ettiğini anlatarak, “Bireysel silahlanmaya karşı öfkem, nefretim büyüdü. Çevrede bir sürü çocuk var, lütfen bu çocuklar şansına yaşamasın. Umudum, diğer çocuklara umut olsun. Betcup İzmir Emniyeti’ne güveniyorum. Kesinlikle bu dosyanın kapanmayacağını söylüyorlar. Bir amirimiz, ‘Katili bulduğumuz gün kornaya basa basa evine gelip seni alacağım, bu sevinci sana yaşatacağım.’ diye söz verdi. Onun sözüne güveniyorum.” şeklinde konuştu. Baba Ceylan da olayla ilgili somut bir gelişme olmadığını tekrarlayarak, “Görüyorsunuz, çoluk çocuk herkes dışarıda. Herkes bu acıyı görsün ve devlet büyüklerimiz silahsızlanmaya karşı bir yasa çıkarsın. Herkesin şansına yaşamaması için bir yasa çıksın.” dedi.

Olayın meydana geldiği General Asım Gündüz Parkı'nın adı, Karabağlar Belediyesi Meclisi’nin kararıyla Umut Ceylan Parkı olarak değiştirildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.