Piramit Haber

Türkiye'ye saldırı tehdidi içeriyor

Türkiye

Son zamanlar bir bombalı saldırıların ardından El Kaide çıktı. Terör örgütünün son açıklaması ise Türkiye'ye saldırı tehdidi içeriyor.

 Suriye'nin Azez ilçesini ele geçiren aşırı dinci El Kaide'ye bağlı IŞİD örgütü, Reyhanlı'da 53 kişinin öldüğü katliamı üstlendi.

Örgüt yayınladığı bildiride "Sınır kapısı açılmazsa Türkiye'de intihar saldırısı düzenleyeceğiz" dedi.

Ancak emniyet saldırının El-Kaide tarafından yapıldığı yönünde çıkan haberleri yalanlaması kafaları karıştırdı.

Posta'nın haberine göre aşırı dinci gruplara ilişkin haberleriyle tanınan Breaking News isimli internet sitesi El Kaide'nin bir kolu olan Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli grubun Reyhanlı katliamını üstlendiği bir bildiri yayınladı.

Türkiye- Suriye sınırındaki Azez ilçesini ele geçiren IŞİD'in bildirisinde Reyhanlı katliamının yanısıra 17 Eylül'de Clivegözü Sınır Kapısı'nda 7 kişinin öldüğü saldırı üstleniliyor.

Azez'in ele geçirilmesinden sonra buradaki Öncü pınar sınır Kapısı'nı kapatan Türkiye'nin tehdit edildiği bildiride "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sınır kapısını açması için 7 Ekim'e kadar süre veriyoruz. Bu yapılmazsa İstanbul ve Ankara'da intihar saldırıları düzenleyeceğiz. Aslanlarımız İslam toprakları üzerindeki Türk devletine iyilik mesajını iletmek ve burayı kafirlerden temizlemek için hazırlar" dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.