Piramit Haber

Türkiye'den büyük başarı!

Türkiye

Türkiye, 1982'de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başardı.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, 2000'de gelen turist sayısı bakımından dünyada 20. sırada yer alan Türkiye,14 yılda 6. sıraya kadar ilerledi.
Turizm endüstrisinin başladığı doksanlı yıllarda Türkiye'ye turistik amaçlı gelen ziyaretçilerin sayısı 4,4 milyon iken 2000'li yıllarda bu rakam 10 milyonu geçti. 2010'a gelindiğinde ise Türkiye, artık dünya pazarında önemli bir yer elde etmiş ve 30 milyon turisti aşmış oldu.

Türkiye son gelinen noktada ise turistlerin destinasyon olarak tercih ettikleri ülkeler kategorisinde dünya sıralamasında 6. sıraya yerleşti.

-3. havalimanı bölgede üstünlük sağlayacak

Denizi, güneşi, kumu, tarihi ve doğal zenginlikleriyle ünlü Türkiye'nin yatırımlarıyla ve alternatif turizm kaynaklarını değerlendirmesiyle 2020'de ziyaretçi sayısıyla ilk 5 ülke arasında yer alması planlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında 2023 hedeflerinde 50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri hedefiyle ilerleyen ve Avrupa, Asya ile Afrika gibi üç kıtanın tam ortasında kalan bir konuma sahip Türkiye, 5 saatlik uçuş mesafesiyle bu üç kıtaya da hakim durumda.

Bu avantajın fırsata çevrilmesi ve gelecek yıllarda 3. havalimanıyla diğer yatırımların sonuçlanması Türkiye'yi rakiplerine göre daha avantajlı bir konuma yükseltecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.