Piramit Haber

Türkiye'deki Suriyeliler için kritik tahmin

Türkiye

UNHCR Türkiye Temsilcisi Batchelor, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısının yıl sonunda 1 milyona ulaşabileceğini ve uluslararası toplumun bu artışa hazırlıklı olmadığını söyledi.

ANKARA - Duygu Özbay 

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Carol Batchelor, şu anda, yalnızca komşu ülkelerde bilgileri dahilinde 1 milyondan fazla Suriyeli'nin bulunduğunu belirtti.

Batchelor, Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin sayısına ilişkin de ''Yetkili makamlarla görüşmelerimizde, Türkiye için öngörülen sayının yıl sonunda 1 milyona ulaşabileceği ihtimalini ele alıyoruz. Şu anda Lübnan'da 1 milyona ulaşıldığını duyduk. Bunlar, çok yüksek sayılar'' dedi. 

Batchelor, Suriyelilerin sayısındaki artışla nasıl başa çıkmayı planladıklarının sorulması üzerine de şunları söyledi:
''Uluslararası toplum bu rakamlara karşı hazırlıklı mı? Cevabım kısaca Hayır. Eğer destek olmazsa Suriyeliler barınak, gıda ve ilaç bulamayacakları koşullarla karşı karşıya kalabilir. BM'nin destek sistemleri bu ihtiyaçları karşılayabilir, ancak bunu destek varsa başarabiliriz. Uluslararası toplum bu desteği sağlarsa söz konusu malzemeleri tedarik edebiliriz, ancak bunları yoktan var edemeyiz. Maliyetlerin karşılanması gerekiyor.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.