Piramit Haber

Türkiye'de üretmeden satıyorsun 

Türkiye

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Volkswagen ile ilgili, ''Türkiye'de üretmeden satıyorsun. Türk halkı, ileride ülkesinde yatırımı olmayan bir araca ne kadar binmek ister bilemem'' dedi..


CENEVRE 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu yıl, 83'üncüsü düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda, Renault, Hyundai, Fiat, Ford ve Volkswagen gibi markaların standlarını gezdi. Çağlayan, ziyaretlerinin sonunda Türk gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye'de yatırım yapmış olan uluslararası yatırımcılara kendileriyle beraber olunduğunu ve destek verildiğini göstermek amacıyla fuara geldiğini anlatan Çağlayan, bu ziyaretinin firmalarca memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Türkiye'de son dönemde satış listelerinde birinci sırada yer alan, ancak Türkiye'de üretimi bulunmayan Alman Volkswagen firmasını da ziyaret eden Çağlayan, ''Türkiye'de bizim yatırımımız MAN ile var diyorsunuz. İyi de MAN değil bizim sizden beklentimiz. Siz bugün Türkiye'de satış liderisiniz. Allah daha da arttırsın, gözümüz yok. Diğer taraftan Türkiye'de üretmeden sen satış yapıyorsun. Bir kere benim, yerlilik anlayışıma hiç uymayan bir şey. Ben senin önünü hiç kapatmıyorum, kapatmam da...'' diye konuştu.

Volkswagen'in Ortadoğu'da pazar payının oldukça düşük olduğu bilgisini veren Çağlayan, şirket yetkililerine; ''Ortadoğu'da yok denecek durumda Volkswagen... Pazar payı yüzde 1 ile 4 arasında... Kendilerine söyledim. Sizin durumunuz bu... Siz, Türkiye'yi nasıl görüyorsunuz? Yani Türkiye'yi 10 yıl önceki gibi mi görüyorsunuz, yoksa 10 yıl sonra nereye gideceğini belli olarak gören bir Türkiye mi görüyorsunuz? Söylediğim ifadeler bu...'' dedi.

''Türk halkı duygusaldır''

''Siz şu an lidersiniz ama Türk halkı biraz duygusaldır. Bilmiyorum ne kadar tanıyorsunuz Türk halkını? Türk halkı, kendi ülkesinde yatırımı olmayan bir araca ne kadar binmek ister, ilerde bilemem. Psikolojik baskı yaratsın da istemiyorum'' diyen bakan Türk halkının bu noktaya dikkat edebileceğini dile getirdi.

Volkswagen yetkilileriyle mayıs ayında bir araya geleceklerini, o süre zarfında Alman firmasının Türkiye'ye ilişkin analizlerini tamamlayacağını anlatan Zafer Çağlayan, ''İyi bir kapı açıldı. Geliyorlar, tamam, diyemem ama gelirlerse başımızın üstünde yerleri var'' sözleriyle buluşmayı değerlendirdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.