Piramit Haber

Türkiye seferber oldu

Türkiye

''Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası yarın resmen başlayacak.

İSTANBUL

''Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası STK'ların yarın yapacağı ortak basın toplantısıyla resmen başlayacak.

Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Kimse Yok Mu Derneği, Yardımeli Derneği, Ensar Vakfı, Verenel Derneği ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği'nin aralarında yer aldığı STK'lar, yarın saat 11.00'de Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleyecekleri ortak basın toplantısıyla kampanyaya start verecekler.

Nasıl yardım edilecek?

STK'ların Suriyeli halkın kış günlerinde yaşadığı ''dramı'' durdurmak için başlattığı kampanyada kullanılacak afiş ve filmler, isteyen herkes tarafından internet sitesindeki "Kampanya materyalleri" bölümünden indirilerek kullanılabilecek.

Kampanyaya katılmak isteyenler, sitede iletişim bilgileri bulunan katılımcı yardım kuruluşlarından diledikleri birini seçerek yardımlarını ulaştırabilecekler. Sitede ayrıca, bağışta bulunmak veya destek sağlamak isteyenlerin arayarak bilgi alabileceği çağrı merkezlerinin telefon numaralarına da yer veriliyor.

Kampanya, sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden de desteklenecek.

Destek yağıyor

Merkezi Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, www.suriyeicinbirekmek.com ve www.breadforsyria.com adreslerinden ulaşılan internet sitesi olan kampanyaya, destek veren STK sayısı da her geçen gün artıyor. STK'ların yanı sıra çok sayıda televizyon kanalı, radyo, gazete ve internet sitesinin de kampanyaya desteklerini açıklamaya hazırlandıkları öğrenildi.

Basın geniş yer verdi

Resmen başlamamış olmasına karşın, bugün de çeşitli ulusal gazeteler sayfalarında kampanyaya geniş yer ayırdı.

Türkiye dışından STK'ların da aktif desteğinin hedeflendiği kampanyanın uluslararası ayağı ise Ocak ayında başlatılacak

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.