Piramit Haber

Türkiye dünya liderlerini ağırladı

Türkiye

Başbakan Erdoğan, 2012'de dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanı ile görüştü, çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, aktivist ve spor adamını kabul etti.

Başbakan Erdoğan, bu yıl Aralık ayına kadar 15 cumhurbaşkanı, 5 devlet başkanı, 4 cumhurbaşkanı yardımcısı, 1 konsey başkanı, 4 meclis başkanı ve 21 başbakan ile Başbakanlığın Ankara ve İstanbul'daki ofislerinde görüştü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetiyle Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren devlet başkanlarıyla görüşen Başbakan Erdoğan, son olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü ve Bosna-Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babic'i de kabul etti. 

Erdoğan'ın yıl boyunca görüştüğü ülke liderleri şöyle:
''Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Libya Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Brunei Darüsselam Sultanı Hasan El-Bulkiye Muiziddin Va'dulah, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'guesso, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ekvator Cumhurbaşkanı Rafael Correa Delgado, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi İvanov, Güney Kore Cumhurbaşkanı Li Myong-bak, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı İsam el-Haddad, Güney Afrika Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Kgalema Motlanthe, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarik Haşimi ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Yardımcısı Şi Jinping.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.