Piramit Haber

Türk Kızılayı: Reyhanlı'daki yaralıların kan ihtiyacı karşılandı

Türkiye

Türk Kızılayınca, Reyhanlı'da meydana gelen patlamalar sonrası bölgeye uzman ekip yönlendirildi, tedaviler için gerekli kan ihtiyacının tamamı karşılandı.

ANKARA

Türk Kızılayınca, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalar sonrası bölgeye 1 ikram aracıyla 25 kişilik uzman ekip yönlendirildi, tedaviler için gerekli kan ihtiyacının tamamı karşılandı.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Reyhanlı'daki patlamaların hemen ardından insani yardım ekipleri ve yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünleri bölgeye gönderildi.

Genel Merkezin koordinesinde Antakya Şubesi, Gaziantep Ülke Alan Koordinatörlüğü ve Hatay İl Ekip Başkanlığından 22 uzman personelle Adana Bölge Afet Yönetim Merkezinden 1 ikram aracı ve 3 personelden oluşan 25 kişilik uzman ekip bölgede görevlendirildi.

Hatay merkezdeki üniversite hastanesine, Reyhanlı Belediyesi kent merkezine Kızılay çadırı kurularak vatandaşlara ve görevlilere kumanya dağıtıldı.

Reyhanlı Devlet Hastanesine kurulan Kızılay ikram aracı da görevli personele ve patlamadan etkilenen yaralı yakınlarına hizmet vermeye başladı.

Türk Kızılayınca yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünleri hızla tedavilerin gerçekleştiği hastanelere ulaştırıldı. Tedaviler için gerekli kan ihtiyacının tamamı karşılandı.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı ekipleri, ek ihtiyaçların karşılanması için de tüm hazırlıklarını tamamladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.