Piramit Haber

Tünelin ucunda ışık göründü

Türkiye

Adalet Bakanı Ergin, ''Yargıtay'dan dosyalarımız 3 ila 4 ay içerisinde karara bağlanacak. Toplam yargılama süreleri de yaklaşık bir yıla doğru inecek'' dedi.

ANKARA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TOBB tarafından Hatay'da yaptırılacak imam hatip lisesi ve öğrenci yurdu için TOBB ile Hatay Valiliği arasındaki protokol imza törenine katıldı.

Ergin, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye'ye gelecek sermayenin, yatırımcının cesaretle adım atabilmesi, bu topraklara iş, aş, ekmek getirebilmesi için adalet sistemimizin bu yatırımcılara da güven telkin etmesi lazım'' dedi. 
Bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Ergin, sürecin devam ettiğini ancak önemli iyileşmeler de sağlandığını söyledi. Bu kapsamda yargılama sürelerini makul sınırlar içerisine getiren çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Sadullah Ergin, şunları kaydetti:

''İlk derece mahkemelerinde yargılamalar makul sayılabilecek bir sürede sonuçlanıyor şu anda ama temyiz mahkemelerinde olağanüstü zaman kaybı söz konusu oluyordu. Biz onlardan bir süre daha bu stoktaki bekleyen dosyaların erimesine kadar bu fedakarlığı devam ettireceklerine inanıyoruz ve bekliyoruz. Bu sağlandığında inşallah Yargıtay'dan dosyalarımız 3 ila 4 ay içerisinde karara bağlanacak. Toplam yargılama süreleri de yaklaşık bir yıla doğru inecek. Bu Türkiye açısından hayal bile edilemeyecek bir noktaydı ama tünelin ucunda ışık göründü hamd olsun.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.