Piramit Haber

TSK'ya hakaret kimsenin haddi değil

Türkiye

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Diline ve örfüne ait olmayan hafif kelimelerle TSK'da görev yapan komutanlara hakaret, hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir" dedi..

ANKARA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'nin, Kurtuluş Savaşı'nı idare ettiğini, cumhuriyeti kurduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası toplumun saygın bir üyesi haline getirdiğini söyledi. "Bu ülke benim" diyen herkesin TBMM'nin açılışına katılması ve onunla gurur duymasının doğal olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

Türk milletinin göz bebeği ve onun bütünleyici parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ülkesine hizmet etmekten onur duyarlar. Ülkesine ve değerlerine yabancı olanların bunu anlayabilmeleri mümkün değildir. Diline ve örfüne ait olmayan hafif kelimelerle Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan komutanlara hakaret, hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bu ancak hakaret edeni küçültür. Kem söz sahibine aittir. Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları, milletinin parçasıdır. Tıpkı cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi. Aksini düşünenlerin hazımsızlığı hukuka saygılı, hukukun üstünlüğüne inanmış komutanlara tahammül edememelerinden kaynaklanmaktadır."

"Halktan destek alamayan siyasetçiler de darbecilerin içinde yer alır"

Bir toplumun kendilerine yönetme yetkisi vermediği kimselerin, işbirliği ve görev paylaşımı yaptıkları gruplarla halk iradesine müdahalede bulunarak, darbe ile yönetimi gasbettiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Darbelerin gerçek mağduru milletin kendisidir. Halktan destek alamayan siyasetçiler de darbecilerin içinde yer alır. Milletimiz, bu nedenle her darbeden sonra, iktidarın kime verildiğine veya kime verilmek istendiğine, darbecilerin darbelerden sonra hangi partilere girdiğine ve milletvekili seçildiğine bakarak, darbeyi ve darbecileri çok iyi tahlil etmiş ve cunta ile işbirliği yapan siyasetçilere bu ülkeyi yönetme yetkisini vermemiştir. Bunları hiçbir zaman iktidara getirmemiştir. Kendi halkına güvenmeyen siyasetçiye ve onun yandaşlarına milletimiz, hiçbir zaman güvenmemiştir. Bugün de bu siyasetçilerimizin var olduğunu milletimiz, ferasetle görmektedir."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.