Piramit Haber

TSK indirilen bayrak için ne dedi?

Türkiye

TSK'dan "Yüzleri kapalı bir grubun 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirmesi" olayıyla ilgili flaş bir açıklama geldi.

07 Haziran 2014 tarihinde Diyarbakır Lice ilçesinde hayatını kaybeden bir kişinin, 08 Haziran 2014 tarihinde Diyarbakır'da yapılan cenazesinin defnedilmesi maksadıyla toplanan bazı gruplar tarafından, Bağlar ilçe merkezinde kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmıştır.
Gösterici gruplar söz konusu cenazenin defnedildiği mezarlığın yakınında bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığına ait Kuzey Nizamiyesi bölgesinde bulunan bir nöbet kulübesine taşlı saldırıda bulunmuşlardır.

2 EL UYARI ATIŞI YAPILDI
 Bir kısmı çocuk olan göstericilerin arasında bulunan yüzü kapalı bir şahıs, nizamiye dış kapısından içeri atlayıp iki fens teli arasında bulunan araç kontrol bölgesine girerek, bayrak direğine tırmanmıştır. Bölgeye sevk edilen tim tarafından şahsı ikaza yönelik havaya iki el uyarı ateşi yapılmış ve sesle ikazda bulunulmasına rağmen söz konusu şahıs bayrağımızı gönderden almıştır.

SERİN KANLI DAVRANILMAYA GAYRET SARF EDİLDİ
Çocuklar ve kadınlar kullanılarak provakatif maksatlı yapıldığı, sivil ölümlerin amaçlandığı ve böylelikle kitlesel eylemlere zemin hazırlanması istendiği değerlendirilen ve tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı serin kanlı davranılmaya gayret sarf edilmektedir.

GEREKLİ CEZAYI ALMASININ TAKİPÇİSİYİZ

Yüce Türk Ulusunun sembolü, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş bağımsızlığımızın işareti Türk Bayrağına, hiç bir değerden nasibini almamış bir şahıs tarafından saldırıda bulunulmasını nefretle kınıyor, bu saldırıyı yapan kişinin bulunup gerekli cezanın verilmesinin takipçisi olunacağının ve hiçbir kişi veya grubun Şanlı Türk Bayrağını dalgalandığı gönderinden indiremeyeceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar (5)

zarator 10 Yıl Önce

vuracaktınız

veysel.... 10 Yıl Önce

o adam oraya çıkıncaya kadar o bayrağı alıncaya kadar o şerefe el uzatıncaya kadar kınayıp vurmak o kadar mı zordu.o bayrağın şerefine nasıl leke sürdürttünüz....

fatih bayraktar 10 Yıl Önce

2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak Anlı Şanlı Türk bayrağımızı indiriyor 2 el uyarı atışı yapılıyor ve adamı halen yakalayamıyor sak eger ben oorada bulunan kişilerin aziz tür milletinin vatandaşı olmalarından yani türklügünden şüphe ederim...

mehmet 10 Yıl Önce

onu mermi manyagı yapardım ölecegimi bilsem bile

kahraman 10 Yıl Önce

ben orada olacaktım hayatım pahasına bayragımızı indirenin alnına sıkardım.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.