Piramit Haber

Tezkere caydırıcılık amaçlı

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Babacan, ''Askeri operasyona izin veren Meclis onayı caydırıcılık amaçlı'' dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, askeri operasyona izin veren Meclis onayının caydırıcılık amaçlı olduğunu belirterek, ''Suriye, saldırının bilinçli olarak yapılmadığını belirtti ve özür diledi. Bunu sadece sözle değil eylemleriyle de göstermeleri gerekir'' dedi.

Karşılık vermemiz uluslararası hukuka uygundur

''Türk köylerine ve halkına zarar vermeye kalkışma'' şeklindeki güçlü mesajın Suriye tarafından alınması gerektiğini ifade eden Babacan, şunları kaydetti:

''Temel prensibimiz dış politika aracılığıyla barışçıl çözümdür. Top saldırısında anne ve çocukları olmak üzere vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Karşılık vermemiz uluslararası hukuka uygundur'' diye konuştu.

2023'e kadar 3 nükleer santral

Babacan, Japon Nikkei Gazetesi'ne verdiği mülakatta, Toshiba gibi Japon şirketlerinin almayı hedeflediği nükleer santral inşaat projesine yönelik müzakerelerle ilgili olarak yıl içinde projeyi kazanan şirketi açıklayacaklarını belirtti.

Devlet ve Jokerbet özel sektörün işbirliğinde müzakereleri sürdüregelen Japonya ile Fukushima 1 numaralı nükleer enerji santralinde meydana gelen kazanın etkisiyle müzakerelerin duraksamasına yönelik endişesini ifade eden Babacan, daha fazla bekleyecek zamanın olmadığını, müzakerelerin hızlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 2023 yılına kadar 3 nükleer santral inşa etmeyi planladığını bildiren Babacan, ''Akdeniz kıyısında 1. santral projesini Rusya aldı. Karadeniz kıyısındaki 2. santral için Japonya, Çin, Güney Kore ve Kanada'dan oluşan 4 ülke projeyi almak için yarış halinde'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.