Piramit Haber

Terör örgütüne darbe

Türkiye

Kulp ilçesi kırsalında yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK mensuplarına ait 16 sığınak bulundu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kulp ilçesi Şenyayla köyü bölgesinde Muş–Diyarbakır karayolunu kesen, yollara mayın ve el yapımı patlayıcılar döşemek suretiyle vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşüren ve mevsim itibariyle kış üstlenmesine sığınaklar ve yaşam malzemeleriyle hazırlık yapan teröristleri yönelik çalışma yapıldığı bildirildi.

Terörist faaliyetlerde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarının bölgedeki varlıklarını sona erdirmek, sığınak, barınak ve yaşam alanlarını bertaraf etmek amacıyla Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı ile jandarma komando, jandarma özel harekat ve polis özel harekat timleri ve köy korucularının katılımıyla ve çevre il birliklerinin de kendi bölgelerinden takviye ve tıkamaları çerçevesinde 30 Kasım – 03 Aralık tarihleri arasında yapılan planlı operasyonda 16 adet sığınak bulunduğu vurgulanan açıklamada, teröristlerin yaşam alanları, sığınakları ve barınakların imha edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.