Piramit Haber

Taşdeler videoyla savunma verecek

Türkiye

''Ergenekon'' davasında hakkında yakalama kararı bulunan Orgeneral Taşdeler'in savunması, tedavi gördüğü GATA'ya, video konferans yöntemiyle bağlanılarak alınacak.

İSTANBUL

''Ergenekon'' davasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, ara kararları açıkladı.

Buna göre mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan Orgeneral Nusret Taşdeler ile ilgili Ankara GATA'dan gönderilen yazıda, bu sanığın savunmasının video konferans yöntemiyle alınabilmesi için gerekli ortamın oluşturulduğunun bildirildiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, bir süreden beri Ankara GATA'da tedavisi devam eden Taşdeler'in savunmasının video konferans yöntemiyle alınabilmesi için gerekli internet hattının hazır olduğunu, mahkemenin de teknik imkanlarının bu yönteme uygun olduğunu belirtti.

Taşdeler'in savunmasının video konferans yöntemiyle bu hastaneye bağlanılarak 23 Kasım Cuma günü alınmasına karar veren mahkeme heyeti, savunma sırasında mahkeme hakimlerinden Hüsnü Çalmuk'un da hazır edilmesine karar verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.