Piramit Haber

Taksim'de futbol vakti

Türkiye

Polis ile göstericiler arasında gece çatışmaların meydana geldiği Taksim güne sakin başlarken Cumhuriyet Anıtı çevresinde bir grup polis top oynayarak stres atmaya çalıştı.

 İSTANBUL
Polis ile göstericiler arasında gece çatışmaların meydana geldiği Taksim ve çevresinde sakin bir sabah yaşanıyor.

Yağmurun etkili olduğu sabah saatlerinde Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemciler, giydikleri yağmurluklarla yağıştan korunmaya çalışırken, bazı polisler AKM önündeki otobüslerde dinleniyor.

Bir grup polis, Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde top oynayarak, hareketli geçen gecenin stresini atmaya çalıştı. 

Taksim Meydanı ve çevresinde göstericiler tarafından oluşturulan barikatlar ve yakılan araçların kaldırılması tamamlandı. Sadece Mete Caddesi'ndeki bir barikatın hala durduğu görüldü. Bu caddenin girişinde 3 TOMA aracı bulunuyor. 

Taksim'de trafik normal şekilde akarken, Taksim metro istasyonu girişine göstericiler tarafından yazılan yazılar belediye ekipleri tarafından siliniyor. 

Öte yandan, gece saatlerinde Cumhuriyet Anıtı'nın yanına gelen bir kişi, elindeki Türk bayrağıyla Gezi Parkı'na karşı ayakta beklemeye başladı. Bu kişinin, yağan yağmura rağmen sabah hala aynı yerde beklemesi dikkati çekti.

Konteynerdan düşen tahta parçası nedeniyle bir polis memuru başından yaralandı

Öte yandan, Çevik kuvvet ekibinden bir polis memurunun başına, şiddetli rüzgarın da etkisiyle AKM'nin önünde bulunan konteynerdan düşen tahta parçası isabet etti.

Polis memurunun başından yaralandığını fark eden eylemciler, Gezi Parkı'nda oluşturdukları revirden doktor ve sedye istedi. Bu arada polisler de ambulans çağırdı. Polisler önce arkadaşlarının yardıma ihtiyacının olmadığını belirterek eylemcilerin yardımını kabul etmek istemedi. Fakat ambulansın geç gelmesi nedeniyle, Taksim Meydanı'nda bulunan polis ekibinin amiri , eylemcilerin oluşturduğu revirde görev yapan gönüllü doktorun müdahalesine izin verdi. Polis memuruna İlk müdahale gönüllü doktor tarafından yapıldı. 

Yaralanan polis memuru daha sonra olay yerine gelen ambülansla hastaneye götürüldü. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.