Piramit Haber

Takdir kendilerinin

Türkiye

Çalışma Bakanı Çelik, Cumhurbaşkanı Gül ile ''Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'' hakkında görüştüklerini belirterek,''Takdir kendilerinin'' dedi.

 ANKARA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün yaptıkları görüşmede, TBMM'de kabul edilen ve Cumhurbaşkanlığına gönderilen ''Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'' ile ilgili kısa bir değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Çelik, Mesleki Yeterlilik Kurumu 7. Genel Kurulu toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Gül ile dün gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriğine ilişkin soru üzerine Çelik, ''Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. Bizim ihtiyaç duyduğumuz bazı konuları kendilerine arz etmek amacıyla veya kendilerinin ihtiyaç duydukları konuları birinci ağızdan bilgi almak adına belli periyotlarla Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti veya bizim talebimiz üzerine görüşmeler oluyor. Bunlardan biri daha gerçekleşti'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın genel çalışmalarıyla ilgili Gül'e bilgi arz ettiğini belirten Çelik, ''Ayrıca TBMM'den geçip Sayın Cumhurbaşkanının onayında olan yasayla ilgili kısa bir değerlendirme yapma imkanımız oldu. Bu bilgileri kendilerine aktardım'' dedi. 

Bakan Çelik, yasaya ilişkin itirazların görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusunu da şu yanıtı verdi:
''Spesifik değil. Yasanın hazırlanışından ve diğer çalışmalarımız da olmak üzeren detaylı bir şekilde, bu yasayla ilgili yaptığımız çalışmaları kendilerine arz ettim. Bunun içerisinde tarafların yüzde 100 mutabık kaldığı konular olduğu gibi, uzlaşı sağlayamadıkları konuları da kendilerine açık bir şekilde takdim ettim. Takdir kendilerinin.'' 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.