Piramit Haber

Sorun yargılamaların makul sürede bitirilmemesi

Türkiye

Yargıtay Başkanı Alkan, ''AİHM'de sorunlu olarak gördüğümüz en önemli konulardan birisi de yargılamaların makul sürede bitirilememesidir'' dedi...

İSTANBUL 

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Beşiktaş Yerleşkesi'nde ''Ordinaryüs Prof. Dr. Sulhi Dönmezer'i Anma Toplantısı'' kapsamında düzenlenen ''Yargıtay Kararlarında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ve Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru'' konulu konferansın açılışında konuştu.
İnsan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi noktasındaki gelişmelere değinen Alkan şöyle dedi:

''Şu anda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde sorunlu olarak gördüğümüz en önemli konulardan birisi de yargılamaların makul sürede bitirilememesidir.

Bu konuda Adalet Bakanlığı yasal bir düzenleme ile tazminat yolunu açmaya çalışmaktadır. Ayrıca, TBMM de sorunlu alanlar ile ilgili bir kısım yapısal değişiklikler üzerinde çalışmaktadır. Yargıtay olarak biz de olağanüstü bir gayretle birikmiş dosyaları bitirmeye çalışıyoruz.''

Gelecek kuşaklara daha iyi bir yaşam ortamı ve daha güvenli bir yargı sistemi bırakmaları gerektiğini vurgulayan Alkan, ''Cumhuriyetimizin, özgürlükçü demokrasinin, demokratik hak ve özgürlüklerin, toplumun tüm bireyleri için gelişip güçlenmesi ancak hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkelerinin bağımsız yargı temelinde bütün kurum ve kurulları ile hayata geçirilmesi suretiyle mümkün olabilir'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.