Piramit Haber

Sizin arabanız olabilir!

Türkiye

Otomobil üretimi ve ihracatında cumhuriyet rekoru kırıldı. Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre, otomobil üretimi beklendiği gibi 2015 yılında rekor kırdı. Geçen yılın tamamında üretilen otomobil sayısı 1,36 milyon adet oldu.

Otomotiv sanayi üretimi devreye giren yatırımlar ve Türkiye'nin başlıca ihracat pazarı Avrupa'daki toparlanmaya paralel olarak 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 16 artışla 1.36 milyon adete yükselerek rekor kırdı.
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre sektörün ihracatı ise yüzde 12 artışla 992,000 adete yükseldi ve yeni tarihi zirveye yükseldi.

OSD tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, son 5 yılda yeni yatırımlarla sektörün üretim kapasitesinin 1.5 milyon adetten 1.7 milyona yükseldiğine dikkat çekilerek, devam eden yatırımlarla kapasitenin bu yıl 1.9 milyon adete yükseleceğinin tahmin edildiği belirtildi.

1.000.000 HAYALİ GERÇEKLEŞTİ
2015 yılı Ocak-Kasım döneminde ağır ticari araçlar dahil toplam satışlar 848 bin adet seviyesine ulaştı ve toplam pazar 2014 yılı ilk onbir ayına göre yüzde 30 oranında arttı.

Yılın en iyi ayı olarak kabul edilen aralıkta ise resmi olmayan rakamlara göre otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 150 bin adedi bile aştığı belirtiliyor. Böyle olunca ağır ticari araçlar hariç bile pazarın 1 milyona ulaştığı ortaya çıkıyor. 

Ağır ticari araçların eklenmesiyle toplam pazarın tarihinde ilk kez 1 milyonu aşacağı artık kesin gibi. Bu durumda otomotiv sektörünün 20 yıllık hayali de gerçek olmuş olacak. 

2015 YILININ EN ÇOK SATILAN OTOMOBİL MARKASI VOLKSWAGEN OLDU
Cumhuriyet tarihinin otomotiv ihracatının yapıldığı bu sene şampiyonları belli oldu. Üçüncü çeyrek satışlarını etkileyen emisyon skandalına rağmen Volkswagen Türkiye’de en çok satılan otomobil markası oldu.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) satış ve iletişim dalında başarılı marka ve çalışmalarını ödüllendirmek için düzenlediği "ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2015 Gladyatörleri" töreninde otomotiv dünyasının başarılı markaları ödüllendirildi.
İŞTE SEKTÖRÜN ŞAMPİYONLARI
En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: KIA
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Tourneo Courier
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford
En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Infiniti
En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Linea
En Çok Satılan Otomobil Markası: Volkswagen
En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Volkswagen
----------------------------------------------------------------------------

WOLKSWAGEN 115 BİN OTOMOBİLİ GERİ SATIN ALABİLİR

Geçtiğimiz aylarda emisyon skandalıyla sarsılan Volkswagen'in, ABD’de 115 bin otomobili geri satın alabileceği belirtildi.

Alman basınında yer alan habere göre, Volkswagen'in emisyon skandalı sonrasında ABD’de 115 bin otomobili geri satın alabileceği belirtildi. 

Reuters’ın haberine göre, Alman Sueddeutsche Zeitung gazetesi, şirketin konuyla ilgili resmi açıklama yapmaktan kaçındığını yazdı. 

GERİ ÇAĞIRMA DEĞİL SATIN ALMA

İddiaların gerçekleşmesi durumunda, şirketin yapacağı şey geri çağırma değil, hataları araçların bedellerini sahiplerine ödeyerek geri satın alma olacak. 

Volkswagen CEO’su Herbert Diess daha önceki açıklamalarında, emisyon skandalında etkilenen 500 binden fazla araçla ilgili olarak ABD’li yetkililerle anlaşmaya varacaklarından emin olduğunu söylemişti. 

Reuters’a konuşan Diess, emisyon standartlarına uymayan araçların onarımını yapmanın yeni üretim yapmaktan daha zor olacağını da dile getirmişti. 

Daha önce yapılan açıklamalarda, ABD’li yetkililer Volkswagen’in eski modelleri geri satın almak zorunda olduğuna vurgu yapmıştı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.