Piramit Haber

Sivas'ta kutsal yolculuk heyecanı başladı

Türkiye

Sivas'tan bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları gözyaşlarıyla uğurlandı.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve kutsal topraklara doğru yola çıkacak olan hacı adaylarına...

Sivas'tan bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve kutsal topraklara doğru yola çıkacak olan hacı adaylarına Sivas Otogar'ında bir tören düzenlendi. Sivas'tan 2 uçakla ve Diyanet İşleri ile 450 ve şirketler aracılığı ile de 282 olmak üzere 732 hacı adayının kutsal topraklara gideceği ve 17 Kasım’da yurda dönmeye başlayacaklar.

Ulu Cami İmamı Abdullah Koç tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından konuşan Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin, hacı adaylarının Allah'ın Kur'an'da buyurmuş olduğu müjdeye mashar olan kutlu insanlar içerisine dahil olacaklarını belirterek, “Büyük, zor, meşakkatli ve bu nisbette de sevabı ve mükafatı bol, çok neşeli ve çok güzel bir yolculuğa koyulmuş bulunuyorsunuz.” dedi.

Müftü Yusuf Şahin ise Diyanet İşleri ile 450 Elexbet hacı adayının gideceğini, şirketler ile beraber sayının 700’ü aştığını kaydetti. İkinci kafilenin gece 02.00’de otogarda, 03.50’de ise Nuri Demirağ Havaalanı'ndan uğurlanacağını kaydeden Şahin, müstakil olarak kutsal topraklara gideceklerin ise 16-17 Ekim’de Ankara’dan hareket edeceği bilgisini verdi.

Yapılan duaların ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere otobüslerle Sivas Havaalanına hareket etti. Hacı adayları akşam saat 20.00’de Nuri Demirağ havaalanından Arabistan’ın başkenti Cidde’ye hareket etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.