Piramit Haber

Şişli Endüstri Meslek Lisesi Yıkımına Protestolar Devam Ediyor

Türkiye

İstanbul Şişli Endüstri Meslek Lisesinin yıkılıp yerine AVM yapılmak istenmesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde protesto edildi.

"Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi" tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'nin en donanımlı liselerinden biri ranta kurban edilmek isteniyor" denildi.
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde ranta karşı protesto sesleri yükseldi.

Türkiye'nin en köklü ve donanımlı Liselerinden biri olan Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nın yıkılarak yerine AVm ve Lüks konutlar yapılmak istenmesine karşı Çevre Müdürlüğü önünde protesto edildi.

Lisenin öğretmenleri, mezunları ve velilerinden oluşan Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi adına açıklamayı Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Ercan Bodur yaptı. Bodur, 5000 bin öğrencinin rant için sokağa atılmak istendiği söylendi.

Bodur, okulun önemine dikkat çekti, rant için yapılacak yıkıma karşı mücadele edeceklerini söyledi. 

Açıklama sonrası yıkıma karşı haırlanan itiraz dilekçesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verildi. 


Şişli okul arazisi için ikinci itiraz
Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu arazinin Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devredilmesi ve imar planı değişikliğine, 5 bin imza ile ikinci kez itiraz edildi.

Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde saat 11.00’de açıklama yapan okulun mezunlar derneği başkanı Ercan Bodur, “İçerisinde yüzlerce ağacı keserek, yerine rant için AVM, otel, rezidans yapılarak kamu vicdanının zedelenmesine sebep olan uygulamaya 'dur' demek için buradayız. Okulumuzun içerisinde bulunduğu arazi, Ekim 2011'de çıkartılan Vakıflar Yasası'na dayanarak, bir gün içerisinde Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devredildi. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkartılan nazım imar planı değişikliğine itiraz ettik. İtiraz, idare mahkemesi tarafından uygun görüldü. Yeniden hazırlanan, adeta dayatma şeklinde önümüze sürülmek istenen 2 Ekim 2014 tarihli imar planına itiraz ediyoruz” dedi.

Basın açıklaması sonrası, topluluk itiraz dilekçesi ve toplanan imzaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.


2 EKİM 2014 TARİHLİ PLANDA OKULA 13 BİN M2 ARAZİ BIRAKILIYOR

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi’nde bulunan 60 bin metrekare arazi için itiraz sonucu hazırlanan 2 Ekim 2014 tarihli planda, arazinin 13 bin m2’lik bölümü okulda kalıyor. 46 bin m2’lik bölümü Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı'na bırakılıyor. Okul ise içerisinde bulunduğu 45 bin metrekarelik alanının kendisinde kalmasını istiyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.