Piramit Haber

Sınır kapısında patlama ölü ve yaralılar var

Türkiye

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Sınır Kapısı'nda bir otomobilin patlatıldığını açıkladı. Olay yerine gelen Vali Lekesiz, patlatılan araç ve çevresinde inceleme yaptı, patlamanın Cilvegözü Sınır Kapısı'nın giriş kapısına yaklaşık 40 metre uzaklıktaki tampon bölgedeki park alanında meydana geldiği bildirildi.

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlama nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne 2 Türk ve 3 Suriyeli’nin cenazesinin getirildiği, olayda ölenlerin sayısının 10’a yükseldiği öğrenildi.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de hastaneye başvurdu. Ambulanslarla getirilen kayıtlı yaralı sayısının 32’ye ulaştığı, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gelen kayıtsız yaralılarla bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi.
Bu arada, olay yerine gelen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Suriye ile Türkiye arasındaki en önemli geçiş noktalarında biri olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafındaki giriş bölgesinde, Suriye plakalı bir otomobilhde ya da bu otomobilin üzerine düşen havan topu ile büyük bir patlama oldu. Gümrük personelinin lojmanlarının da olduğu bölgede, Suriyelilerin giriş çıkışı sırasında meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen çok sayıda ambulans ve özel araçlarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlama sırasında olay yerinde bulunan 15 araç da hasar görürken güvenlik güçleri bölgede önlem aldı. Yanan araçlar ise Reyhanlı Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yaralıların Suriye'ye yapılan yardımların tahliyesini sağlayan Türk vatandaşları, gümrük görevlileri ve Türkiye'ye giriş çıkış yapan Suriyeliler olduğu kaydedildi.

Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki Amiri Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş ile Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler olay yerine gelerek inceleme yaptı. Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, patlamanın nedeninin henüz netleşmediğini belirterek, "Patlamanın nedeni bilmiyoruz, araştırılıyor" dedi.

SURİYE PLAKALI ARAÇ PATLADI İDDİASI

Patlamanın nedeni konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte Suriye plakalı bir aracın giriş kapısında patlama olabileceği ileri sürüldü. Bölgeye Suriye'den atılan havan topunun düşme ihtimali de değerlendiriliyor.Reyhanlı Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi, gümrük kapısında Suriye plakalı otomobilde patlama olduğu, 7 kişinin öldüğünü 30 kişinin de yaralandığı ileri sürdü.
VALİ OLAY YERİNE GİTTİ

Öte yandan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de olayı İskenderun İlçesi'ndeki katıldığı toplantıda öğrendi. Lekesiz, toplantıyı yarıda bırakarak Reyhanlı İlçesi'ne gitti.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.