Piramit Haber

Silah değil siyaset öne çıkıyor

Türkiye

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Artık fikirler ve siyasetler konuşsun noktasına geldik. Silah değil siyaset öne çıkıyor" dedi.

MUŞ
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ve grup üyeleri Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Dilipak, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt ve Mehmet Uçum, Muş'taki Hayal Düğün Salonu'nda, sivil toplum kuruluşları (STK), oda temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Moderatörlüğünü Abdurrahman Kurt'un yaptığı toplantıda konuşan Paker, süreçle ilgili talepleri dinlediklerini ve bunların tamamını Ankara'ya ileteceklerini söyledi.

Paker, "Artık fikirler ve siyasetler konuşsun noktasına geldik. Silah değil siyaset öne çıkıyor. 'Şu şu olursa barış olsun' denmemeli. Demokratik mücadele yeni başladı. Silah seslerinden ve operasyonlardan arındıktan sonra insan hakları süreci başlayacak." DEDİ.

Bu barış örnek olsun


Grup üyesi Abdurrahman Dilipak ise yeni bir Türkiye kurulması için herkesin el ele vermesi gerektiğini söyledi.
Akil İnsanlara birçok yerde hakaret edildiğini belirten Dilipak, şunları dile getirdi:

"Başbakan 22 suikast atlattı. Bize 'geri zekalı 63 adam' diye hakaret edip, tehdit ediyorlar. Biz sizinle pazarlığa gelmedik. Birlikte yeni bir Türkiye kuralım istiyoruz. Dünya barışı için bir barış yapalım. Bu barış örnek olsun. İktidar bir irade ortaya koydu. Bu iradeyi hüsrana uğratmayalım. Bu sürecin 3 radikal şövalyesi var. Birincisi dindarlar, ikincisi Kürtler ve üçüncüsü liberaller. Sizden yardım talep ediyorum. Benden istediğiniz ne varsa size onu vereceğim."

Kürtler'in barış istediğini söyleyen grup üyesi Mehmet Uçum da kalıcı çatışmasızlık ortamının oluşmasının önemine değindi.
Uçum, "Kürtler barış istiyor. Şiddeti kullanana değil, kullandırtana bakacaksın. Sosyolojik ve siyasal gerçeklikler üzerine şiddeti anlamlandıracağız. Barış iki aşamalı gerçekleşecek. Birincisi kalıcı çatışmasızlık ortamı yaratılacak ve ikinci olarak devlet ve hukuk işler hale gelecek. Devlet toplumu baskılamaya, farklılıkları dışlamaya yaramış. Bu çerçevede temel enstrüman anayasadır" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.