Piramit Haber

Siirt'te Askeri Helikopter Düştü:17 Şehit

Türkiye

Siirt'in Pervari ilçesi yakınlarında askeri bir helikopterin düştüğü bildirildi.

SİİRT
VALİLİK: 17 ŞEHİT VAR

Herekol Dağı'nda düşen helikopterde bulunan 17 asker şehit oldu. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesindeki helikopter kazasında, 13'ü jandarma özel harekattan, 4'ü de helikopter personeli olmak üzere 17 şehit olduğunu bildirdi.


Siirt Valisi Ahmet Aydın, muhabirlere yaptığı açıklamada, jandarma özel harekat timini taşıyan askeri helikopterin Pervari ilçesi Köprüçay köyünün güneyine düştüğünü söyledi.

17 askerin şehit olduğu helikopter kazasının saat 07.25'te meydana geldiğini ifade eden Vali Aydın, şöyle devam etti:

''İçinde 17 subayımız, astsubayımız, uzmanımız vardı. Özellikle nakliye sırasında hava muhalefeti vardı. Çok aşırı yağmur vardı. Sisten kaynaklanan olumsuz hava şartları nedeniyle kayaya çarpan helikopterimiz düştü.

Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Türkiye Cumhuriyeti devamlı terörle mücadele edecek. Şunu kesinlikle ifade etmek istiyorum. Olay tamamen helikopterimizin düşmesi neticesi şeklinde gerçekleşmiş olup herhangi bir saldırı söz konusu değil.''

Aydın, muhabirlere yaptığı açıklamada, şehit askerlerden birinin Siirtli olduğunu, şehit askerlerin kimlik tespit çalışmasının yapıldığını söyledi.

Aydın, ''Kazada, 3 subay, 4 astsubay, 1 uzman çavuş ve 9 uzman erbaş şehit oldu'' dedi.

Bu ülke için canını verecek 75 milyon kişi var
Başbakan Vekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini vurgulayarak, ''Bu ülke için canını fedaya hazır 75 milyon insan var. Bu mücadele bundan sonra da devam edecek. Bunu herkesin bilmesi ve anlaması lazım'' dedi.

Askerlerimizin şehit olması acımıza acı katmıştır

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Twitter hesabında, ''Siirt'in Pervari ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu askerlerimizin şehit olması acımıza acı katmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun'' ifadelerini paylaştı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.