Piramit Haber

Seri katilin film gibi kaçış öyküsü!

Türkiye

Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden 5 Ocak tarihinde firar eden Türkiye'nin 'bebek yüzlü katil' olarak tanıdığı Ali Kaya, bütün Türkiye'de aranıyor. Kaya'nın filmleri aratmayan kaçışıyla birlikte cezaevindeki ihmaller zinciri de ortaya çıktı.

Cezaevinin ziyaretçi girişlerinde kamera bulunmadığı yetkililer tarafından rapor edildi. Paspas tahtalarını merdiven yaparak ziyaret görüş alanına çıkan Kaya'nın, 15 dakika boyunca, iki farklı kamera tarafından görüntülendiği fakat ihmalden dolayı fark edilemediği iddia ediliyor. Özel tip koğuşta yatan ve 3 ay önce de cezaevine ait kroki temin etmeye çalıştığı öne sürülen Kaya'nın, kaçış planını uzun süredir hayata geçirmek için beklediği tahmin ediliyor.
 
 
Türkiye, 10 ayrı cinayete karışan Kaya'yı bebek yüzlü katil olarak tanıdı. Müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde mahkûmiyeti devam eden Kaya, 5 Ocak Pazar günü açık görüş yapıldığı anda firar etti. İddialara göre, Kaya, kaldığı özel koğuştan kaçabilmek için 105 metrelik ipi paspas tahtalarıyla birleştirerek kendisine merdiven yaptı ve tel örgülerin bulunduğu yüksek duvara çıkmayı başardı.
 
YAŞLI BİR KADINI TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİNDİRİP...
 
Burada da tahtaları üçgen vaziyete getirerek, tel ve jiletlere takılmamaya çalışan Kaya, tel örgü engelini aştıktan sonra aşağıya doğru indi. Kameraların görüş alanına girmeyen ve şoförler odasına yakın bir noktayı geçen Kaya, buradan E Tipi Cezaevi'ndeki açık görüş alanına gitti. Burada dikkat çekmemeye çalışan bebek yüzlü katil, yaşlı bir kadını da tekerlekli sandalyeye bindirerek, refakatçi izlenimi verdi ve tekrar H Tipi Cezaevi'nin bulunduğu alana geldi. Burada saat 8.42 ile 8.57 saatleri arasında dinlenen ve su içen Kaya, ihmalden dolayı fark edilemedi. Görüntülere yansıdığı olayın soruşturma safhasında fark edilen Kaya, ziyaretçilerle beraber çıkarak kaçtı.
Kaya'nın firar etmesinin ardından, cezaevinde büyük bir hareketlilik yaşandı. Kaya'nın geçebileceği güzergâhlar kontrol altına alındı ve güvenlik kameraları saniye saniye incelendi. Cezaevinde, kaçıştan sonra yapılan denetimlerde de ziyaretçi girişlerinde güvenlik kamerasının bulunmadığı tespit edildi ve bu zaafiyet yetkililer tarafından rapor edildi. 15 dakikalık dinlenme anında da kameraların görüş alanına girdiği anlaşılan Kaya'nın kaçışındaki ihmallerle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Yaklaşık 3 ay önce cezaevine ait krokiyi edinmeye çalıştığı öğrenilen Kaya'nın, planını uzun süredir hayata geçirmeye çalıştığı anlaşıldı. 
 
KAYA’NIN KOĞUŞ ARKADAŞLARINA 1 YIL AÇIK GÖRÜŞ CEZASI 
 
Olayla ilgili yapılan soruşturma derinleştirilirken, 15 gündür firar olan Kaya için sadece Gaziantep değil, yurttaki tüm emniyet ve jandarma ekipleri teyakkuza geçmiş durumda. Müebbet hapis cezası bulunan Kaya'nın, firar ettiği süre içerisinde başka cinayetler işlemesinden endişe ediliyor. Öte yandan, Kaya’nın koğuş arkadaşlarına da 1 yıllık görüş cezası verildiği öğrenildi.
 
Sayısız ihbarın yapıldığı Kaya ile ilgili afiş de hazırlayan güvenlik güçleri, görenlerin 155’i aramalarını istedi. 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.