Piramit Haber

Senegal ile iletişimde işbirliği 

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin Senegal ile iletişim alanında işbirliği yapacağını söyledi.

DAKAR 

''Afrika Medya Liderleri Forumu'' için Senegal'de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de aralarında bulunduğu heyet, Senegal İletişim Bakanı Şeyh Abdoulaye Dieye ile görüştü.

Kral Faysal Oteli'nde gerçekleşen görüşmeye her iki tarafın basın kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Arınç, Senegal ile başta Türksat olmak üzere AA ve TRT aracılığıyla iletişim alanında işbirliği yapacaklarını, bu konudaki ilişkilerin geliştirileceğini söyledi.

Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son dönemde büyük gelişme gösterdiğini vurgulayan Arınç, Türkiye'nin Afrika'daki büyükelçilik sayısının 30'u geçtiğini kaydetti.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ise Senegal devlet ajansı Senegal Press'in genel müdürü Doubobu Sarrniag ile görüşmesinde, iki kurum arasında işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

Sarrniag da AA ile işbirliğine gitmeyi istediklerini, Türkiye'den gelen uzmanların haberci yetiştirebileceğini, kendilerine destek verebileceğini belirtti.

Arınç TİKA'nın faaliyetlerinin açılışını yaptı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Senegal'deki faaliyetlerinin açılışını yaptı.

TİKA tarafından restore ettirilen İslam Enstitüsü'nde incelemelerde bulunan Arınç, enstitü için yaptırılan parkın açılışını gerçekleştirdi.

Arınç, TİKA tarafından Senegal Sağlık Bakanlığı'na hibe edilen tam donanımlı 2 ambulansın anahtarlarını Senegal İletişim Bakanı Cheikh Abdoulaye Dieye'ye teslim etti.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.