Piramit Haber

Şemdinli'de hain saldırı

Türkiye

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 çocuk öldü, 18 kişi yaralandı.

HAKKARİ


Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesinde saat 17.00 sıralarında, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait aracın, düğün yapılan bir alanın yakınından geçtiği sırada, bomba yüklü başka bir aracın patlatıldığı belirtildi.

Patlamada, düğüne katılan 11 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğine, 2'si ağır 18 vatandaşın yaralandığına vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Bu kanlı eylem, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinde, güvenlik kuvvetleri ile sivil vatandaşlar arasında bir ayrım yapmadığını açıkça göstermektedir. Hayatını kaybeden çocuğumuz için Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.''

Açıklamada, patlama sonucu yaralanan vatandaşların askeri helikopterlerle uygun hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın değerlendirmesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışındaki konuşmasında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kobra türü zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü bir araçla terör saldırısının gerçekleştirildiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu terör saldırısında polis aracı zarar görmezken bir yavrumuz hayatını kaybetti, 18 vatandaşımız ise yaralandı. Bu alçakça saldırı, bir düğün mahallinin hemen yanı başında olduğundan maalesef sivil kayıplar meydana geldi. Bu yavrumuz 11 yaşında hayatını kaybetti. Terör örgütü alçakça yüzünü bir kez daha ortaya bu hain saldırıyla koymuş oluyor biz de tabii ki bunu şiddetle kınıyor, şiddetle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar dilerken yaralı kardeşlerimize de Rabbimden şifalar temenni ediyorum.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.