Piramit Haber

Şehit ve yaralılar var!

Türkiye

Son dakika haberleri: Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'lı teröristler tarafından saat 13.15 sularında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Patlama sonucu ilk bilgilere göre iki polis şehit oldu, bir sivil yaşamını yitirdi. Ölen bir kişinin cesedinin polis merkezinin karşısındaki akaryakıt istasyonundan çıkarıldığı görüldü. Çok sayıda yaralının arasında siviller de bulunuyor.
Önündeki beton duvara rağmen üç katlı Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, patlama sonucunda kullanılamaz hale geldi.

UZAKTAN KUMADAYLA PATLATILDI

Patlamanın etkisiyle karayolunda yaklaşık beş metre metre derinliğinde bir çukur oluştu. Doğan Haber Ajansı, bombalı aracın uzaktan kumandayla patlatıldığını bildiriyor.

Polis merkezini hedef alan saldırının ardından bölgeye çok sayıda ilk yardım ekibi, ambulans ve itfaiye araçları gönderildi. Bölgeye sevk edilen ambulanslar yaralıları hastanelere götürdü. Yaralanan polisler Diyarbakır Asker Hastanesi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilirken, sivil yaralılar ise Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HASAR GÖREN ARAÇLAR ARASINDA YOLCU OTOBÜSÜ DE VAR

Saldırının yaşandığı bölgede akaryakıt istasyonu bulunuyor. Patlamanın binanın yakınlarında bulunan iki ayrı petrol istasyonunu etkilememesi facianın artmasını önledi. Patlama esnasında bölge trafik amirliği önünden geçen çok sayıda araç da hasar gördü. Hasar gören araçlar arasında bir yolcu otobüsü de var.

EKİPLER TERÖRİSTLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Saldırı sonrasında bölgeye giden takviye kuvvetlerle teröristler arasında kısa süreli çatışma yaşandığını aktarıyor. Ekipler, kaçan teröristlerin peşine düştü ve operasyon başlatıldı.

Patlamanın gerçekleştiği bölge şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta. Şiddetli patlama, şehir merkezinde hissedildi.

BİNA ÇEVRESİNDE GÜVENLİK DUVARI

Saldırı nedeniyle karayolu trafiğe kapatılırken, yolda 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Bombalı araçlı saldırıya uğrayan Bölge Trafik binasına 8 yıl önce PKK’lı teröristlerin otomatik silahlarla ateş açtığı, bu saldınının ardından bina çevresinde güvenlik duvarı yapıldığı belirtildi.

İLK EYLEM PLANI


Terör örgütü PKK, 15 Ağustos 1984 tarihinde Eruh ve Şemdinli’ye baskın düzenleyerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kanlı eylemlerini başlatmıştı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.