Piramit Haber

Savcı müdahale edemez

Türkiye

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü Şahin, 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturmada emekli Orgeneral Çörekçi'nin Darbe Komisyonu'nun askıya alınması talebini değerlendirdi.

TBMM - Kubilay Çelik

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, 28 Şubat süreci ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi'nin, ''soruşturma sürecini etkilediği'' gerekçesiyle, komisyonun faaliyetlerinin askıya alınmasına ilişkin savcılığa yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

İdris Şahin, şunları söyledi: 

''TBMM Araştırma Komisyonlarının faaliyetleri, yasama organının çalışmaları kapsamındadır. Aynı zamanda kürsü dokunulmazlığının devamıdır. Yargının, yani savcının komisyona müdahalesi söz konusu bile olamaz. 
Kaldı ki komisyonda 100'ün üzerinde kişiyi dinledik, Ahmet Çörekçi ile ilgili hiç kimse hiçbir beyanatta bulunmadı. Kendilerini suçlayacak bu durum da söz konusu olmadı. Buna rağmen böyle bir talepte bulunulmuş. Komisyon gizli kapaklı olayları açığa çıkardığı için bazı kişileri rahatsız ediyor. Biz bu tür durumları bekliyorduk. Komisyonumuza yönelik bazı iddialar karşısında, 'Demek ki doğru yoldayız' diyoruz.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.