Piramit Haber

Savaş meraklısı değiliz 

Türkiye

İSTANBUL Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşüm'ün başlatılacağı Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki törende Suriye konusuna değindi. Erdoğan, ''Biz asla savaş meraklısı değiliz. Ancak savaştan da uzak değiliz. Bu millet,...

İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşüm'ün başlatıldığı Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki törende Suriye konusuna değindi. Erdoğan, ''Biz asla savaş meraklısı değiliz. Ancak savaştan da uzak değiliz. Bu millet, yeri gelmiş kıtalar arası savaşları görerek, savaşarak bugünlere gelmiş'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin saygınlığına, itibarına halel getirecek hiçbir girişimi karşılıksız bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını ifade etti.

Erdoğan, ''Türkiye, son olayda nasıl gereken tepkisini kararlılıkla ortaya koymaktan çekinmediyse, Esad yönetiminin kendi halkına yönelik katliamlarına karşı da siyasi ve diplomatik tepkisini ortaya koymaktan çekinmiyor'' diye konuştu.

Suriye devlet terörü estiriyor

Erdoğan, kendi halkına, kendi şehirlerine, kendi kültürel mirasına değer vermeyen, kendi yerleşim yerlerini bombalayan bir anlayışın tek bir tanımı olabiliceğini, bunun da devlet terörü olduğunu vurgulayarak, "Şu anda Suriye'de devlet terörü estirilmektedir'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, böyle zalim ve insafsız bir yönetimin çoktan meşruiyetini yitirdiğini ve artık ayakta kalma şansını tamamen tükettiğini belirtti.

Başbakan, bu yönetime farklı gerekçelerle destek verenlerin her geçen gün tarihi bir yanılgı içinde olduklarını daha iyi anladıklarını ve daha zor, sıkıntılı bir konuma düştüklerini kaydetti.

Sabrımızı sınamaya kalkmayın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Esed rejimine ve onu destekleyenlere seslenerek, "Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmayın, Türkiye'nin sınırlarını ölçmeye kalkmayın. Türkiye, bu badireden de sapasağlam çıkar, yoluna devam eder. Ama siz bunun altında kalır, büyük bedel ödersiniz'' dedi.

Muhalefete Akçakale eleştirisi

Başbakan Erdoğan, Esed rejiminin Akçakale'ye gerçekleştirdiği saldırı sonrasında ortaya konan tavırların Türkiye'nin ana muhalefet sorununu bir kez daha açıkça koyduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

"Bir ana muhalefet Holiganbet partisi düşünün ki, kendi ülkesiyle bir başka ülke, üstelik de diğer taraftan gelen bir saldırı sebebiyle karşı karşıya geliyor ve bu parti adeta diğer ülkenin sözcüsü, temsilcisi gibi davranıyor. Dün Meclis'te olan budur. Ama bu milli mesele konusundaki CHP'nin duruşu, tam anlamıyla bir siyasi garabet örneğidir. Bunlar sadece siyasi duruş itibarıyla şaşkınlık, pişkinlik içinde değiller. Bunlar aynı zamanda hukuktan, kanundan, usulden de bihaberler. Tezkere metninde geçen ve aynen Anayasa'nın ilgili hükmündeki ifadeyi yansıtan 'yabancı ülke' kavramını böylesine dallandırıp budaklandırmak, siyaset yapmak değil, cehaletini ortaya sermektir. Yok eğer bu tavır cehalet ürünü değil, bilinçli bir tercihse, o zaman yaptıkları 'Şecaat arz ederken sirkatin söylemek'tir.''

Rant değil insan odaklı proje

Türkiye'deki bütün binaların, bütün yapıların süratle kontrol edilmesini sağladıklarını belirten Erdoğan, ''Teknik olarak riskli bulunanların kısa bir süre içinde yıkılıp, yerine sağlıklı yapılar inşa edilmesi için gerekli mekanizmaları kurduk, işletmeye başlandı. Asıl amacımız, afetler karşısında can ve mal güvenliğini sağlayacak bir dönüşümü gerçekleştirmek. Yani rant değil, insan odaklı bir proje yürütüyoruz'' dedi.

Sağlıksız binaya göz yummayız

Erdoğan, vatandaşlardan, ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıyan yapılarını bir an önce tespit ettirmelerini isteyerek, ''Siz yapmazsanız, bunu ilgili kamu kuruluşları yapacak ve o binalar mutlak surette yıkılacak. Vatandaşımızın sağlıksız binalarda yaşamaya devam etmesine göz yumamayız, yummayacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.